Other > Zaginione holotaśmy
Rozwiązanie problemu setek altów.
ISn2:
--- Quote from: KerUr on June 08, 2010, 08:13:12 pm ---Co z tym można zrobić ?
- dodać jeszcze 1 main skill przy tworzeniu postaci
- zwiększyć przypływ skillpointów za INT
- przesunąć progi mnożników skillpointów (o co chodzi ? po przekroczeniu np. 102% otagowanego skilla juz nie dostajesz za 1 skillpoin 2óch tylko przelicznik zostaje zmieniony na 1:1 a im dalej tym schodzi coraz to w dół)
--- End quote ---
Rzucasz pomyslami bez przemyslenia, powiedzialbym chaotycznie i bez logiki, pomijajac juz fakt ze odkrywasz Ameryke na nowo a caly temat byl juz walkowany wiele razy. To co wymieniles niczego nie zmieni zapoznaj sie ze znaczeniem slowa "powerbuild" i jeszcze raz przemysl jak to sie ma do w/w. Fastrelogi i Duallogi powinny byc dozwolone - dla "wyrownania szans" z prostego powodu - mozna z tym walczyc ale nie mozna tego pokonac. Gracze ktorzy posiadaja "mozliwosc" beda altowac/duallogowac bez ograniczen, oficjalne dopuszczenie/umozliwienie tych mozliwosci, skutecznie ukruci te dysputy i placze. Skoro nie potrafia z tym odpowiednio walczyc, powinni to zalegalizowac. Mam mozliwosc dual logowania/fast relogowania i korzystam z tych dobrodziejstw, jednak osobiscie mazy mi sie FO bez altow... Trzeba oczekiwac "uwolnienia" FO i wielu nowych "innowacyjnych" serwerow...
KerUr blaznisz sie z wiadomosci na wiadomosc...
Fleczer:
Witam
Zatem krótko i na temat:
Mojim zdaniem ograniczyć alty można tylko w jeden sposób. Ograniczając mozliwosci tworzenia postaci.
Tak by np :
w skills był 180% max
w Special minimum 2 czy 3 a max 9 (10 mozna by było otrzymac tylko prekiem)
Co ograniczało by power buildy (tak by bardziej opłacalna była postać wszechstronna).
(to tylko przykłady)
Ale tak zeby nie ograniczyc zróżnicowania postaci.
Elmehdi:
Jedynym rozsądnym sposobem na redukcję altów na serwerze jest pozbycie się przyczyny, dla której ludzie je tworzą. Temat jest oklepany i chyba wszyscy wiedzą w czym rzecz. Tutaj zrobiłem niedawno poll na ten temat. Wyniki są o tyle zaskakujące, że level capacity został wprowadzony już ponad rok temu i zapewne znaczna część osób, którym się to nie podobało, już dawno zdążyła opuścić serwer. Mimo wszystko, wciąż ponad połowa graczy chciałaby móc więcej osiągnąć, grając tylko jedną postacią.
Myślę, że wprowadzając tak restrykcyjne ograniczenie levelu, devsi po prostu poszli na łatwiznę. Fallout to zawsze była gra w stylu ”one man army” i ten system awansowania i rozwoju postaci kompletnie nie nadaje się do mmorpg. Ludzie stawali się zbyt potężni, ale powodem był nie tyle poziom postaci, co ilość hp, jaką można było posiadać. W związku z tym to właśnie ilość hp powinna zostać ograniczona, a nie level.
Podsumowując – odblokowanie zdobywania leveli, przy jednoczesnym zablokowaniu ilości hp oraz dodanie pewnej ilości nowych perków (żeby było w czym wybierać na wyższych poziomach) powinno skutecznie i elegancko zmniejszyć ilość altów, zaśmiecających obecnie 2238.
EDIT:
--- Quote from: Fleczer on June 08, 2010, 10:54:36 pm ---...
--- End quote ---
Jeszcze więcej ograniczeń? ;) Fleczer.. nie w tą stronę kombinujesz ;)
Nalewator:
--- Quote from: Elmehdi on June 08, 2010, 11:04:55 pm ---Jedynym rozsądnym sposobem na redukcję altów na serwerze jest pozbycie się przyczyny, dla której ludzie je tworzą. Temat jest oklepany i chyba wszyscy wiedzą w czym rzecz. Tutaj zrobiłem niedawno poll na ten temat. Wyniki są o tyle zaskakujące, że level capacity został wprowadzony już ponad rok temu i zapewne znaczna część osób, którym się to nie podobało, już dawno zdążyła opuścić serwer. Mimo wszystko, wciąż ponad połowa graczy chciałaby móc więcej osiągnąć, grając tylko jedną postacią.
Myślę, że wprowadzając tak restrykcyjne ograniczenie levelu, devsi po prostu poszli na łatwiznę. Fallout to zawsze była gra w stylu ”one man army” i ten system awansowania i rozwoju postaci kompletnie nie nadaje się do mmorpg. Ludzie stawali się zbyt potężni, ale powodem był nie tyle poziom postaci, co ilość hp, jaką można było posiadać. W związku z tym to właśnie ilość hp powinna zostać ograniczona, a nie level.
Podsumowując – odblokowanie zdobywania leveli, przy jednoczesnym zablokowaniu ilości hp oraz dodanie pewnej ilości nowych perków (żeby było w czym wybierać na wyższych poziomach) powinno skutecznie i elegancko zmniejszyć ilość altów, zaśmiecających obecnie 2238.
--- End quote ---
W końcu ktoś gada z sensem :)
KerUr:
--- Quote from: ISn2 on June 08, 2010, 10:06:40 pm ---Rzucasz pomyslami bez przemyslenia, powiedzialbym chaotycznie i bez logiki, pomijajac juz fakt ze odkrywasz Ameryke na nowo a caly temat byl juz walkowany wiele razy. To co wymieniles niczego nie zmieni zapoznaj sie ze znaczeniem slowa "powerbuild" i jeszcze raz przemysl jak to sie ma do w/w. Fastrelogi i Duallogi powinny byc dozwolone - dla "wyrownania szans" z prostego powodu - mozna z tym walczyc ale nie mozna tego pokonac. Gracze ktorzy posiadaja "mozliwosc" beda altowac/duallogowac bez ograniczen, oficjalne dopuszczenie/umozliwienie tych mozliwosci, skutecznie ukruci te dysputy i placze. Skoro nie potrafia z tym odpowiednio walczyc, powinni to zalegalizowac. Mam mozliwosc dual logowania/fast relogowania i korzystam z tych dobrodziejstw, jednak osobiscie mazy mi sie FO bez altow... Trzeba oczekiwac "uwolnienia" FO i wielu nowych "innowacyjnych" serwerow...
KerUr blaznisz sie z wiadomosci na wiadomosc...
--- End quote ---
czyli co pozostaje mi życzyć wam "Smaczniej kupy"
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version