Other > Zaginione holotaśmy
Rozwiązanie problemu setek altów.
Elmehdi:
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---3. co da zdjęcie lvl cap. ? według mnie jest to to samo co zwiększenie SP na lvl tylko zmusza ludzi do expienia - a podobno ma byc to gra prosta i miła ??
4. jakiś ktoś tam coś tam powiedział że należało by wprowadzić nowe Perki na lvl 21+ pytam sie po co lepiej je wdrożyć je na 1-21 ? to samo jak z lvl cap
5. wprowadzenie większej ilości lvleli z wyborem perka nie urozmaici postaci tylko pomoże PWERBUILDOWI - z którym to podobno chcecie walczyć
5. wprowadzić wiecej SP na lvl 1-21 - a niech bedzie i 8 skili z wartoscia ponad 250+, co komu do tego na co wydaje SP
--- End quote ---
Zwiększenie uniwersalności postaci to jedna sprawa, ale ważne jest również to, że przy likwidacji istniejących ograniczeń w rozwoju, gracz grający solo będzie miał dłuższą przyjemność z gry. Prawda jest bowiem taka, że gra, w obecnej postaci, nie oferuje dużo osobom, które nie chcą się łączyć w gangi (rozumiem, że pierwotnie miał to być to faction mod, ale i tak znaczna większość osób gra solo, więc warto o nich również pomyśleć). Gracze, którzy dobili do 21 levelu zaczynają zarzynać pozostałych wcale nie dlatego, że są skurwysynami, ale dlatego, że nie mają nic więcej do roboty. Pomyśl: dłuższy czas awansowania postaci = mniej bezmyślnej przemocy. Chodzi też o to, żeby awansowanie postaci było bardziej równomierne, a zwiększenie ilości SP na level spowoduje dosłownie przepastną różnicę między np. gościem na 3 levelu a 6. Z tego też względu myślę, że podzielenie niektórych najmocniejszych perków na kilka poziomów byłoby również wskazane.
Jedno sprostowanie: Walczymy nie z powerbuildami, ale z graniem kilkoma postaciami naraz. Powstawanie okaleczonych powerbuildów z tylko jednym przeznaczeniem jest po prostu skutkiem ograniczeń rozwoju jednej postaci w grze.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---Jestem podobno błaznem wiec sie nie znam - pozdrawiam Wichurę który zapewne zaraz mnie pojedzie od idoty z takimi pomysłami i tych jemu podobnych też - a niech tam błazen ma bawic to sie bawcie
--- End quote ---
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 10:44:37 pm ---Zanczy zabolało cie stwierdzenie ze głupi jestes ?? Boże na dodatek miękka pipka.
--- End quote ---
I po co takie komentarze .. PO CO?
Yanglegend:
--- Quote ---Yhym, i przyjdzie Duża Zła Buka Bethesda i zeżre FOnline razem z serwerem i wnukami dev-teamu.
--- End quote ---
Zwłaszcza gdyby to były opłaty rzędu 1-2$ za stworzenie konta, dodajmy do tego obecnie żałosny playerbase i wyszło by, że napisanie pozwu przez prawnika jest więcej warte niż te Fonlinowe opłaty.
Bez przesady, żeby oni się tym zainteresowali to potrzebny jest komercyjny sukces i solidny przychód.
--- Quote ---Zwiększenie uniwersalności postaci to jedna sprawa, ale ważne jest również to, że przy likwidacji istniejących ograniczeń w rozwoju, gracz grający solo będzie miał dłuższą przyjemność z gry. Prawda jest bowiem taka, że gra, w obecnej postaci, nie oferuje dużo osobom, które nie chcą się łączyć w gangi (rozumiem, że pierwotnie miał to być to faction mod, ale i tak znaczna większość osób gra solo, więc warto o nich również pomyśleć). Gracze, którzy dobili do 21 levelu zaczynają zarzynać pozostałych wcale nie dlatego, że są skurwysynami, ale dlatego, że nie mają nic więcej do roboty. Pomyśl: dłuższy czas awansowania postaci = mniej bezmyślnej przemocy. Chodzi też o to, żeby awansowanie postaci było bardziej równomierne, a zwiększenie ilości SP na level spowoduje dosłownie przepastną różnicę między np. gościem na 3 levelu a 6. Z tego też względu myślę, że podzielenie niektórych najmocniejszych perków na kilka poziomów byłoby również wskazane.
--- End quote ---
Solo to nie znaczy, że nie wchodzi się w interakcje z innymi tylko, że nie gramy w zorganizowanej grupie. Obecnie i tak można być w dużym stopniu samowystarczalnym jedną postacią, ale bez przesady nie dobijajmy i tak już ledwo dyszącego handlu. To, że niektórzy nie mają życia i mają czas na wygrindowanie 4-5 postaci od wszystkiego nie znaczy, iż każdy musi tak grać.
Inni natomiast mogą się przecież dogadać, nie brakuje crafterów grających solo - ja zamiast marnować życie na 2 alty do kopania wole po prostu kupić sobie od czasu do czasu hurtową ilość uzbrojenia.
Dziwi mnie, że to takie niepopularne.
Wichura:
--- Quote from: Rejfyl on June 10, 2010, 10:46:08 pm ---Wichura, mysle że moglbys zebrac fakty do kupy i umiescic na anglojezycznej częsci forum. Mój angielski niestety nie jest na tyle dobry bym sie tego podjal.
--- End quote ---
Done and done. Dodawajcie sweetaśne komcie, zwłaszcza eksperci od PvP - nie czuję się uprawiony do zabierania głosu w sprawie relogów na alty zawieszone nad miastami i tak dalej, a tym bardziej nie mam pomysłu jak to rozwiązać.
--- Quote from: Yanglegend on June 10, 2010, 11:53:37 pm ---Zwłaszcza gdyby to były opłaty rzędu 1-2$ za stworzenie konta, dodajmy do tego obecnie żałosny playerbase i wyszło by, że Bethesda napisanie pozwu przez prawnika jest więcej warte niż te Fonlinowe opłaty.
--- End quote ---
Franz Maurer skomentowałby to krótko - "w imię zasad", coś tam dalej było.
Tego rodzaju firm nie interesuje zysk sam w sobie czy koszty postępowania, one chcą zeżreć z kopytami każdego, kto choćby spróbuje ściągnąć im z potencjalnych zysków nawet centa. Dlaczego FO utrzymuje się tylko z dobrowolnych datków?
Fleczer:
Z tego co tu wyczytałem, to poprostu alty powinny być zabronione. I to by było najlepsze rozwiązanie (raczej nie do zralizowania).
Co do PowerBuildow fakt nie ma co ograniczać (mój bład). Powinni być ludzie nastawieni tylko na PK (żeby byli ludzie anty PK).
Co do zniesienia cap lvl, jest to dla mnie nie do przyjecia. Choć nie mowie, że cap lvl w przyszłosci nie mogł by być wiekszy.
Co do braku zajęć na 21 lvl, to nie wiem o co chodzi. Mam od dłuszego czasu ten lvl i na brak zajeć nie narzekam. Sądze że w finalnej wersj bedzie masa questów na zabicie czasu na tym lvlu (w stylu Fallouta oczywiście). A teraz nasi kochani twórcy zajmuja sie stabilizacja postaci, mechaniką i ulepszaniem silnika gry.
Elmehdi:
--- Quote from: Fleczer on June 11, 2010, 12:17:27 am ---Co do braku zajęć na 21 lvl, to nie wiem o co chodzi. Mam od dłuszego czasu ten lvl i na brak zajeć nie narzekam. Sądze że w finalnej wersj bedzie masa questów na zabicie czasu na tym lvlu (w stylu Fallouta oczywiście). A teraz nasi kochani twórcy zajmuja sie stabilizacja postaci, mechaniką i ulepszaniem silnika gry.
--- End quote ---
Ja też mam świetne zajęcie ostatnio - uwielbiam kręcić się po Broken Hills i zabijać ludzi wychodzących z kopalni ;) - rewelacyjna zabawa. Polecam.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version