Other > Zaginione holotaśmy

Zaawansowane techniki PvP i PK

<< < (19/26) > >>

SantaFaust:
W walce w turach stawiamy na jak największą ilość AP i wykorzystujemy ukształtowanie terenu. Szczególnie jest to ważne dla bursterów (bg i sg), ale snajper też może na tym skorzystać. Mądrze wykorzystując wielką skałę podjąłem walkę z gościem z plasma rifle, metal armorem i w pełni sił. Ja miałem kurtkę, huntinga i 2 hp. Nie zabiłem go jednak bo wcześniej zwiał. Ani razu do mnie nie strzelił. Mógł zrobić tylko 2 rzeczy - uciec lub podjąć beznadziejną walkę i stracić cały ekwipunek. Ponieważ widać było, że ma między uszami coś więcej niż miodek to uciekł. Najpierw pobawiliśmy się w kotka i myszkę. Tzn. ja wychodzę, strzelam, wracam. On próbuje podejść a ja uciekam dalej i w tej turze nie strzelam (strzelam w co drugiej). Jak trzeba było przeładować broń to też w tej samej turze nie strzelałem.

bubbles:
a ja mysle ze poza AP ważny jest sequence. kto pierwszy odda strzal, szczególnie w przypadku snajpera który obezwładni przeciwnika(złamanie, wytrącenie broni, KO, instant)

nie bez kozery współczynnik ten jest liczony tylko w walce turowej.

Profesorek:

--- Quote from: bubbles on November 30, 2010, 06:01:43 pm ---a ja mysle ze poza AP ważny jest sequence. kto pierwszy odda strzal, szczególnie w przypadku snajpera który obezwładni przeciwnika(złamanie, wytrącenie broni, KO, instant)

nie bez kozery współczynnik ten jest liczony tylko w walce turowej.

--- End quote ---

tak tylko, ze wszystkie walki PvP i 90% PK sa w rt poza tym snajperzy tak czy siak maja zawsze sequence wysokie

bubbles:
racja, ale moja odopowiedź dotyczyła walki w turach. Poza tym snajper ze zwiekszonym sequence(trait kamikadze lub perk earlier sequence) będzie miał przewage.

Zimny_Lechu:
Kazdy szanujacy sie snajper posiada min 8PE a zazwyczaj 9-10. Jak powszechnie wiadomo sekwecja, czyli pozycja w kolejce do oddania strzalu w walce turowej, jest determinowana przez wlasnie percepcje.

W tym przpadku perk i trait o ktorych pisales sa zupelnie zbedne. Pozatym jest wiele duzo bardziej przydatnych perkow dla snajpera...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version