Witam,
Pozwalam sobie założyć topic, w którym mam nadzieję zebrać PORADY dotyczące (jak zresztą sam temat wskazuje) zaawansowanych technik PvP i PK. Od razu zaznaczam, że proszę bez technik terrorystycznych typu bombiarze
- tu chodzi wyłącznie o WALKĘ. Chodzi mi o stworzenie swoistej BAZY WIEDZY obejmującej różnorodne techniki i tzw "dobre praktyki".
Story: gram obecnie Small Guns Snajperem i zbliżając się do 21 lev WIEM, że chcę nauczyć się samodzielnie polować w północnych miastach, na mapie oraz efektywnie ochraniać kumpli z niewielkiego (i młodego) gangu w którym jestem. Zdaję sobie sprawę że dużo zależy od builda i sprzętu ale mam też dziwne przekonanie że gdybym spotkał się np. w Den z doświadczonym graczem mającym tego samego builda/sprzęt co ja, to wynik serii 10 pojedynków byłby pewnie 9-1 dla niego
Wszyscy wiemy, że w walce BARDZO DUŻO zależy od doświadczenia, wypracowanych praktyk i dogłębnego zrozumienia swojej roli - ZUPEŁNIE inaczej walczy się przecież sg snajperem, inaczej big gunnerem etc. Ważne jest wykorzystanie lokacji i dziesiątek innych, wydawałoby się, drobnych niuansów.
W topiku oczywiście warto by zebrać porady również dla innych typów morderców
jak minigunerzy, rakieciarze itd, chociaż tak pokochałem snajperkę, że długo jeszcze jej na nic nie zamienię, więc wiadomo na jakich informacjach najbardziej mi zależy
I ostatnie: ZDAJĘ SOBIE SPRAWĘ, że większość pro-graczy nie będzie miała ochoty dzielić się swoimi sprytnymi technikami, bo po co zdradzać wrogom sekrety zabijania, skoro można przecież samotnie dominować
ALE:
- może nie wszyscy myślą w ten sposób
- można też spojrzeć na to w ten sposób, że "wychowacie" sobie nowe pokolenie wrogów, których zabijanie będzie wam sprawiać prawdziwą satysfakcję (bo w odróżnieniu od większości waszych ofiar CI COŚ UMIEJĄ
) czyli będziemy wzajemnie WYRZYNAĆ SIĘ Z KLASĄ i mieć z tego dobrą zabawę
- ci "wrogowie" mogą w przyszłości stać się cennymi sojusznikami, członkami waszego gangu, etc.
- nasze polskie "community" będzie rosło w siłę, a to też nie jest bez znaczenia.
Liczę na Waszą pomoc i pozdrawiam,
Jack
P.S. Do Moderatorów: temat oczywiście można by umieścić w dziale PORADY DLA POCZĄTKUJĄCYCH, ale wydaje mi się, że tutaj warto by zebrać konkretne info z trochę wyższej półki, więc warto aby nie rozmyło się to w zalewie innych "porad". Ale jak wyląduje tam to też będzie ok, zależy od Was
P.S.2 Jak ktoś już NA MAXA nie chce dzieli się ze wszystkimi, a z jakichś powodów zna mnie/lubi/docenia determinację (niepotrzebne skreślić) to niech napisze do mnie PM