fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 24, 2024, 02:36:28 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 132

Author Topic: Pytania początkujących  (Read 276383 times)

Re: Pytania początkujących
« Reply #510 on: May 03, 2010, 02:59:53 pm »

jaką masz karme w tym mieście? a może próbowałeś coś zestealować?

w takim momencie można cię zabić, a jeżeli oni mają większą karme niż ty, guardzi będą bili ciebie ( imo )
« Reply #511 on: May 03, 2010, 05:18:34 pm »

Może mi ktoś powiedzieć jak działają Guard's w miastach? Bo ja już nie mam sił do tej gry...
Byłem w Hubie przed chwila i poszedłem do General Store. Stał tam jakiś Over coś tam i jego kumpel. Zamknęli drzwi i zaczęli strzelać. Zabiłem jednego, drugi uciekł, a guard's zaczęli atakować mnie =|.
Totalnie bez sensu jest ten system obronny w miastach, po raz kolejny straciłem mój dorobek w tak głupi sposób.
Odechciewa się grać...

W Hub ewidentnie jest jakiś bug z tym związany. Prawdopodobnie kolesie Cie pierw okradli, Ty dostałeś cynk od strażników o tym fakcie, wtedy możesz do nich strzelać, JEDNAK działa to normalnie przez kilka sekund, potem złodziej traktowany jest jak normalny obywatel, dlatego zarobiłeś kulkę.

Eustachy

• Ponuklearny Przedsiębiorca
« Reply #512 on: May 03, 2010, 05:28:55 pm »

W sklepach nowego avengera można dostać za 10k. Znajdziesz go np. w SF na tankowcu.
Czy z Charisma na 1 mogę tam zagadać do NPC-ków?
Ten tankowiec jest bezpieczny? tak jak, np. NRC? Czy mogą mi tam strzelić w plecy bez poniesienia winy?

edit///
Sam sprawdziłem, z charisma na 1 nie chcą ze mną gadać, nikt mnie nie zaatakował, (może farta miałem)
W każdym razie dzięki za pomoc.
« Last Edit: May 03, 2010, 08:17:36 pm by Eustachy »
« Reply #513 on: May 03, 2010, 06:10:29 pm »

Oni mnie nie okradli, wszedłem do general store i zamknęli drzwi. Zaczęli do mnie strzelać, jednego zdjąłem na critica, drugi uciekł i przybiegli guardzi strzelając do mnie.
Mały rudzielec zabrał moje rzeczy i taki był koniec.

Anyway, nie wchodźcie do NCR, całe miasto jest martwe.
Wbiło 10 typków i rozwaliło guardów i graczy, stoją już tam chyba już tak od 4h.
« Reply #514 on: May 03, 2010, 06:12:34 pm »

Wbijajcie do NCR, stoją jakieś bluesuity do rozwalenia
« Reply #515 on: May 03, 2010, 06:31:38 pm »

Hah ja już tam chyba 4 raz wparowałem i dostałem potraktowany ołowiem lub plazmą ;D
Do kompletu jeszcze tylko brakuje strzału z bazooki. :-X
« Reply #516 on: May 03, 2010, 07:25:21 pm »

do pazoxi a nie miałeś jakiejś broni w ekwipunku aktywnym? Bo tak np. jest traktowany młot od kopalin. Smutne doświadczenie...

Eustachy

• Ponuklearny Przedsiębiorca
« Reply #517 on: May 03, 2010, 08:15:01 pm »

Na nowo jest bezpiecznie w NCR, ochrona ożyła.  :)
« Reply #518 on: May 04, 2010, 11:16:28 am »

Ja w innej kwestii w której już się trochę pytałem, w sprawie profeski 3 doktora, dopytać chciałem:

1. Czy 150%fa i 3 cha wystarczy by wejść do valut city i do vaulta 8 (na wiki jest niby warunek tylko 150% fa, ale były jakieś bugi w tym queście, pytanie czy naprawione.
2. Czy działanie mentata to 13h czasu gry (nie rzeczywistego)?
3. Rozumiem, że muszę wystąpić z wszystkich frakcji by się udało wejść do vc, ale czy po przystąpieniu do vault city mogę POTEM do innej frakcji przystąpić  i być w dwóch (Vault City i tej drugiej 'Player driven')?

Jeśli ktoś próbował powyższych rzeczy na własnej skórze będę wdzięczny za odpowiedź. Nie chciałbym popsuć sobie postaci mentatami robiąc kilka prób.

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #519 on: May 04, 2010, 11:20:22 am »

Co do frakcji: możesz być tylko w jednej na raz, nie ważne czy to player-driven czy npc-driven.
There is nothing as demotivating as the Game Masters

RJ

« Reply #520 on: May 04, 2010, 11:23:27 am »

2. Gry.
3. W gangu mozesz zostac dopisany jako friend. Jedyny minus to to, ze nie mozesz razem z gangiem przejmowac miast ;) No i nie mozesz by liderem oczywiscie.

Nie chciałbym popsuć sobie postaci mentatami robiąc kilka prób.

Uh? http://www.fo2238.fodev.net/wiki/Mentats
"Sanity... is for the weak!"

KerUr

• Jestem roztańczonym pyłem tego świata! - Tyler Dur
« Reply #521 on: May 04, 2010, 09:19:22 pm »

1. Orientuje sie ktoś czy pociąg z VC działa w zamkniętej pętli  - stacja A -> B -> C -> D ->C -> B -> A czy dowolnie - Stacja A-> B -> D ->A -> C itd   ?

2. jak w chwili obecnej funkcjonuje skill FA - co nam daje wbijanie % ?
« Last Edit: May 04, 2010, 10:55:02 pm by KerUr »
Mania prześladowcza Wichury  ?
Przejdzie coś takiego ?
Jeśli masz jakiś problem do mnie zapraszam na PW, nie śmieć forum

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #522 on: May 05, 2010, 12:10:29 am »

Mniejszy cooldown. Ilość wyleczonych HP w moim przypadku jest sprawą mocno losową, nie wiem czy powiązane jest to z 1 LK.
Nie biegaj za stadem.

Parano

• marksman
« Reply #523 on: May 05, 2010, 12:52:32 am »

1. Orientuje sie ktoś czy pociąg z VC działa w zamkniętej pętli  - stacja A -> B -> C -> D ->C -> B -> A czy dowolnie - Stacja A-> B -> D ->A -> C itd   ?

1. Podróżowałem już trochę i z moich obserwacji stała trasa kursowania pociągu wygląda tak: VC-NCR-Boneyard-SF-Boneyard-NCR-VC. Nie można dowolnie wybierać miejsca docelowego. Na stacjach pośrednich pociągi kursują na zmianę, raz w jednym kierunku, raz w przeciwnym.

2. FA wpływa na ilość odzyskiwanych punków HP. Choć przy 100% nadal rozrzut i niepewność są dość duże.

Poza tym First Aid w teorii skraca timeout... ale działa to tylko w połączeniu z wysokim skillem doktora. Samo FA wywołuje odliczanie zarówno czasu First Aid jak i Weakened. I o ile oczekiwanie na ponowną pierwszą pomoc przy 100% spada do 3 minut to zmęczenie pozostaje zawsze stałe 8 minut. Można je znieść umiejętnością doctor.
« Last Edit: May 05, 2010, 01:25:08 am by Parano »

Lipskii

• Teraz Siergiej Ten niby rusek z nicku xd
« Reply #524 on: May 05, 2010, 11:12:15 am »

O jakim pociągu mówicie ;p
http://img97.imageshack.us/img97/9350/bannered.png

Niczym Husaria zmiatamy przeciwników z powierzchni ziemi.
Pages: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 132

Page created in 0.116 seconds with 22 queries.