fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 12:40:20 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 132

Author Topic: Pytania początkujących  (Read 275881 times)

RJ

Re: Pytania początkujących
« Reply #90 on: January 12, 2010, 11:01:00 am »

Gryzie.
Gdzie kupic?
Klamath - Trapper town - Zachod - Kolo namiotu za ogrodzeniem - Dziecko z paroma psami    <- Pies, ktorego tam kupisz ma 204 hp max.
Junktown - Koło Baru na polnocy miasta - Mezczyzna z psami <- Pies, ktorego tam kupisz ma 304 hp max.
Cena psa zwieksza sie w zaleznosci ile psow sie kupilo (kupili gracze?) bazowa cena w Klamath to 50 kapsli wiec malo. W Junktown pierwszy pies kosztuje 200 kapsli. Pies wiele nie zdziala, ale mozna z nim biegac na jakies podstawowe moby (gekony, brahminy etc) i leczyc go. Ewentualnie w miescie odstraszy troche pkujacych noobow.
« Last Edit: January 12, 2010, 12:33:22 pm by RJ »
"Sanity... is for the weak!"
« Reply #91 on: January 12, 2010, 11:03:21 am »

Witam, czy ktoś mi powie gdzie znajdę "workbench with additonal tools" lub "ammo facility terminal"?

RJ

« Reply #92 on: January 12, 2010, 11:04:48 am »

A co probujesz wycraftowac? Pewnie chodzi o jakas ammunicje 7.62? SAD albo kryjowka Raidersow.

Radzu

• Shperacze
    • Oficjalna strona Shperaczy
« Reply #93 on: January 12, 2010, 11:19:55 am »

A gdzie można znaleźć "Machine" potrzebny do wytworzenia Micro Fusion Cells ?

RJ

« Reply #94 on: January 12, 2010, 11:22:22 am »

Mariposa Military Base.
« Reply #95 on: January 12, 2010, 04:34:39 pm »

1. Czy można mieć więcej niż 10 action pointsów? No i oczywiście czy na dłuższą metę warto.

2. Jak zdobyć gatling laser?

3. Czy quest od gościa w boneyard (bonus do small guns) działa? Czy trzeba MIEĆ tego gnata 10mm + ammo czy się go DOSTAJE.

4. Jak zcraftować rotgut? Nie znalazłem nic na wiki...

5. Czy minigun nie jest ... zbyt potężny (bug)? Nie widziałem, żeby zadał mniej niż 80 dmg ...

Więcej grzechów nie pamiętam ... Z góry thx za odpowiedz.
« Last Edit: January 12, 2010, 04:36:12 pm by mentant »
« Reply #96 on: January 12, 2010, 04:36:51 pm »

1. Można. Różnie bywa. Używając max dragów i wszystkich perków da się osiągnąć maxymalnie ok. 23 AP z tego co kiedyś liczył kumpel.
2. Na enklawie być może. Nie wiem, do tej pory nie spotkałem. Albo u Mikołaja na evencie.
3. Dunno nie robiłem
4. Używa się do tego destylarni, jabłka + drewno.
5. Ostatnio go osłabiono z tego co widzę. Poza tym ma swoje zady i walety.
« Reply #97 on: January 13, 2010, 08:58:17 pm »

Jak dodać osobę z innej frakcji (bazy) to drugiej bazy aby mogła widzieć swoją baze oraz tę drugą?
« Reply #98 on: January 13, 2010, 09:02:16 pm »

Zmień jej status na 'friend', nie dawaj invite, następnie wyjdź z tą osobą z bazy i wejdź. Wówczas będzie widział bazę.
"War is nothing more than the continuation of politics by other means.”
Carl von Clausewitz
« Reply #99 on: January 14, 2010, 07:58:31 am »

Zmień jej status na 'friend', nie dawaj invite, następnie wyjdź z tą osobą z bazy i wejdź. Wówczas będzie widział bazę.
No ale gdzie to dać. Może jakieś dokładniejsze wskazówki co wybrać w terminalu.
« Reply #100 on: January 14, 2010, 10:17:50 am »

No ale gdzie to dać. Może jakieś dokładniejsze wskazówki co wybrać w terminalu.

W kompie wybierasz (nie wiem czy dobrze pamiętam) View/modify records. Nie pamiętam pierwszej komendy, ale wystarczy poszperać 30 sekund i znaleźć, gdzie coś takiego będzie. Każda postać ma tak jakby swoją kartę w kompie (record), albo można ją stworzyć wpisując jej imię przez 'Say'. Jeśli osoba już była w gangu to trzeba poszperać w recordach (klikac next lub previous) i do każdego recordu masz opcje: change rank, change status itp. Klikasz change status i zmieniasz na 'friend'. Wychodzisz z kompa, kolega cie taguje i wychodzicie razem z bazy. Następnie wchodzicie do bazy i kolega już ją widzi :)
"War is nothing more than the continuation of politics by other means.”
Carl von Clausewitz

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #101 on: January 14, 2010, 05:10:15 pm »

Browse database -> Create new record for non-member -> przycisk Say, gdzie należy podać dokładny nick -> Continue -> Change status -> Friend

Działa za każdym razem.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #102 on: January 15, 2010, 06:16:04 pm »

Gdzie mogę pozyskać Bio Med Gel, słyszałem że w San Francisko(ale nie wiem gdzie dokładnie) jak dla mnie to trudno dostepne miejsce, może jest jakieś inne ?

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #103 on: January 15, 2010, 06:28:58 pm »

Gdzie mogę pozyskać Bio Med Gel, słyszałem że w San Francisko(ale nie wiem gdzie dokładnie) jak dla mnie to trudno dostepne miejsce, może jest jakieś inne ?

W Vault City w vaulcie sprzedaje je Phyllis, w SF Dr. Fung w klinice. 140 kapsli od sztuki.
"Moo-OooooOO! MoMoo.. MmmmoOoo.. Moo!", translate from brahmin to English: "Two things are infinite - brahmin shit and human stupidity! - Brahminstein"
« Reply #104 on: January 15, 2010, 09:27:18 pm »

czy doc lvl3 mozna zrobic tylko w valut vity? mialem ostatnio encounter z patrolem i gangiem no i po skonczeniu z gangiem patrol VC mna sie zajal(-2000 karmy od razu)
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 132

Page created in 0.109 seconds with 22 queries.