Other > Zaginione holotaśmy
Pytania początkujących
Kotlecik 01:
Pytanie może głupie ale je zadam. Czy można mieć 2 lub więcej namiotów?
Wipe:
--- Quote from: Kotlecik 01 on January 09, 2010, 05:25:10 pm ---Pytanie może głupie ale je zadam. Czy można mieć 2 lub więcej namiotów?
--- End quote ---
Osobiście można mieć tylko jeden. Jeżeli jednak jesteś na mapie z kimś kto akurat tworzy namiot (i jest on liderem grupy), to namiot będzie widoczny też dla Ciebie.
Maciek:
ktoś wie jaka jest zależność wielkości skilla broni od ilości hexów na jakie da się strzelać z 95% celności. Np. wiem że z 210% do 40 hexów jest 95% celności, ale jak to się zmniejsza/zwiększa tego nie wiem
Atom:
--- Quote from: Maciek on January 09, 2010, 08:17:50 pm ---ktoś wie jaka jest zależność wielkości skilla broni od ilości hexów na jakie da się strzelać z 95% celności. Np. wiem że z 210% do 40 hexów jest 95% celności, ale jak to się zmniejsza/zwiększa tego nie wiem
--- End quote ---
Może kiedyś trafi to w ładnej postaci na wiki, a tymczasem:
--- Quote from: Atom in some ancient document ---First, check
http://fonlinedocs.netii.net/tohit2.c
This is precise BTH algorithm from Fallout2. The same algorithm is implemented in fonline, but three things are not implemented:
1. Influence of multixes critters blocking the way (they are treated as normal critters, and occupy only one, central hex instead of 7 hex circle).
2. Light levels (engine does not provide functionality for that).
3. Difficulty setting, but this is not needed nor desired, all works like in Normal combat difficulty.
--- End quote ---
Pan Kawa:
A ja mam pytanie odnośnie jaskiń, jak wygląda cała ta opcja z kupowaniem, i jakie trzeba spełniać warunki aby to zrobić?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version