Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (121/395) > >>

pagankur:
Jeszcze kilka pytań poczatkującego nieogara:P :
1)Czy barter zmienia w jakikolwiek sposób cene przedmiotów? Bo rozwinąłem nieco swojego skillla, a mimo to nadal sprzedaje u npc itemki po tej samej cenie
2)czy rozwijanie First Aid i Doctor powyzej 100 ma sens? Pierwszą postacią doszedłem do 125, ale różnicy miedzy 100 nie widze (dalej 3 min reuse). Od razu zapowiadam że profesji drugmakera rozwijać nie zamierzam.
3)Można miec więcej niż 1 namiot? Bo nie wiem czy jest sens rozkładac drugi na północy (póki co koło ncr mam)
4)Przeczytałem że wysoki outdorsmen pozwala znajdować cudze namioty- mógłby ktoś ta informacje potwierdzić? O jakich przedziałach skilla w tym przypadku mówimy
5)Czy tak jak w singlowych falloutach jak sobie podkręce staty drugami to będe mógł wziąć perka którego wymagań wcześniej nie spełniałem?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Tomowolf:
1. Barter wydłuża czas "gadania"
2. Teraz usunęli zmęczenie po użyciu FA lub Doca Więc tak gdzieś 100+- starczy bo potem zabiera wiecej skill pkt.
3. Nie nie można :P
4.Nie to nie prawda, można iść za kimś z miasta (dać followa potocznie mówiąc)
5.Nie nie będziesz mógł ta gra ma bardzo zmieniony silnik :P.
BTW Zapomnij o wszystkim z fallouta 1&2 (bez urazy ale tylko historia i położenie miast się przyda itp. ale reszta uległa zmianie tu nie jesteś przybyszem z krypty czy jakimś dzikusem :))

pagankur:

--- Quote from: Tomowolf on May 24, 2010, 03:48:44 PM ---
BTW Zapomnij o wszystkim z fallouta 1&2 (bez urazy ale tylko historia i położenie miast się przyda itp. ale reszta uległa zmianie tu nie jesteś przybyszem z krypty czy jakimś dzikusem :))

--- End quote ---
Latasz w blueshifcie z 13 na plecach więc chyba jednak jesteś.:P

Swoją drogą kupa straszna z tym barterem- zwłaszcza że mam go otagowanego(liczyłem an spora kase na początku). Widze trza będzie od nowa postać robić.

Korzystając z okazji jeszcze przynudze- czy jest sens rozwijania unarmed (tudzież melle) powyżej wartości wymaganych do najlepszych ataków (heymakera)- bo doszedłem do szansy 95% trafienia i nie wiem czy w jakikolwiek sposób skill wpłynie na dmg.

Floodnik:
Uściślę.
1. Wpływa, ale tylko przy niektórych NPC. Np. Sha Enin zawsze sprzedaje po 100% ceny(mylę się?), za to u Bustera już zależy od umiejętności Barter.
2. Chyba jednak trochę wpływa?
3. Jeśli się dual logujesz to owszem, jednak jest to zabronione. Wytłumaczę w celach edukacyjnych :P Logujesz się dwoma postaciami - jedna z nich(1) ma namiot i chce mieć drugi, a druga(2) z nich nie ma namiotu(chyba że chce stracić). 1 taguje 2(podąża za nią). 2 zakłada namiot, dzięki czemu 1 widzi teraz oba - należący bezpośrednio do niej oraz ten należący do 2 :P
4. Ciekawe, nie mam pojęcia, muszę uwierzyć Tomowolfowi.
5. Wydaje mi się, że tak.

Wichura:

--- Quote from: pagankur on May 24, 2010, 03:35:04 PM ---2)czy rozwijanie First Aid i Doctor powyzej 100 ma sens? Pierwszą postacią doszedłem do 125, ale różnicy miedzy 100 nie widze (dalej 3 min reuse). Od razu zapowiadam że profesji drugmakera rozwijać nie zamierzam.
--- End quote ---
Im więcej % skilla FA, tym mniejszy czas oczekiwania na ponowne użycie. Choć miałem przed wipem 135, teraz mam 91 i w obu przypadkach jest to około 3 minut.

--- Quote from: pagankur on May 24, 2010, 03:35:04 PM ---3)Można miec więcej niż 1 namiot? Bo nie wiem czy jest sens rozkładac drugi na północy (póki co koło ncr mam)
--- End quote ---
Można widzieć więcej niż jeden namiot - musisz być obecny przy zakładaniu namiotu przez kogoś i otagować go jako lidera. Do danej postaci przypisany jest zawsze tylko jeden namiot, jak zrobisz nowy to stary przepada wraz z zawartością.

--- Quote from: pagankur on May 24, 2010, 03:35:04 PM ---4)Przeczytałem że wysoki outdorsmen pozwala znajdować cudze namioty- mógłby ktoś ta informacje potwierdzić? O jakich przedziałach skilla w tym przypadku mówimy
--- End quote ---
Chodzi o tracking - działało to kiedyś, ale średnio i zostało wyłączone na czas nieokreślony. Nie można "wpaść" na czyjś namiot.

--- Quote from: pagankur on May 24, 2010, 03:35:04 PM ---5)Czy tak jak w singlowych falloutach jak sobie podkręce staty drugami to będe mógł wziąć perka którego wymagań wcześniej nie spełniałem?
--- End quote ---
Nie.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version