Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (116/395) > >>

Wichura:
W OldTown, budynek po prawej na górze, przedostatni. Jacob ma metalowe ubranko i stoi w otoczeniu trzech harcerzy.

I jest już temat "pytania początkujących", nie mnóżmy bytów ponad potrzebę :>

NightSilv:
Dzięki wielkie :) OK, sorki, następnym razem będę pamiętał.

pagankur:
Gram od wczoraj, troche się naczytałem o mechanice gry. Teoretycznie wszystko wiem, jednak praktyka jak zawsze zawodzi- w związku z tym mam kilka pytań:
1) Jak pozyskiwać junk? Przeczytałem, że z beczek w miastach, więc chodziłem oglądałem, opukiwałem wszystkei beczki, używałem science, repair i nic.
2) Podobnie z wood. Mam primitive tool który powinien działac jak siekiera, jednak za cholere nie chce mi ściąć drewna.
3)Są jakies questy na pancerz oprócz tego z NCR? Bo padłem i mnie ograbiono (oczywiście rodak- któż by inny- pisze ze gram pól godziny a ten mnie pyta jaki mam gang zamiast pomóc)
4)Jest możliwośc przekazywania przedmiotów między postaciami- zrobiłem sobie jedną postac z wysokim barter jednak za cholere nie wiem jak jej coś przekazać.
5) Czy ilość AP wpływa na szybkość ich odzyskiwania w real time mode, czy jest wykorzystywana jedynie w turach?
Uprzedzajac flame- szukałem odpowiedzi na moje pytania jednak bezskutecznie. Będe wdzięczny na odpowiedzi i ewentualne porady. Z góry dzięki

Wichura:

--- Quote from: pagankur on May 20, 2010, 06:16:55 PM ---Gram od wczoraj, troche się naczytałem o mechanice gry. Teoretycznie wszystko wiem, jednak praktyka jak zawsze zawodzi- w związku z tym mam kilka pytań:
1) Jak pozyskiwać junk? Przeczytałem, że z beczek w miastach, więc chodziłem oglądałem, opukiwałem wszystkei beczki, używałem science, repair i nic.
2) Podobnie z wood. Mam primitive tool który powinien działac jak siekiera, jednak za cholere nie chce mi ściąć drewna.
--- End quote ---
Słabo szukałeś.

--- Quote from: pagankur on May 20, 2010, 06:16:55 PM ---3)Są jakies questy na pancerz oprócz tego z NCR? Bo padłem i mnie ograbiono (oczywiście rodak- któż by inny- pisze ze gram pól godziny a ten mnie pyta jaki mam gang zamiast pomóc)
--- End quote ---
Jest trochÄ™.

--- Quote from: pagankur on May 20, 2010, 06:16:55 PM ---4)Jest możliwośc przekazywania przedmiotów między postaciami- zrobiłem sobie jedną postac z wysokim barter jednak za cholere nie wiem jak jej coś przekazać.
--- End quote ---
Wykorzystaj jakąś sprytną kryjówkę (trudne) albo kogoś zaufanego, kto przechowa ci itanzy (też trudne). Albo złap mnie na IRCu, mam swoje itanzy, więc cudzymi zasadniczo gardzę :>

--- Quote from: pagankur on May 20, 2010, 06:16:55 PM ---5) Czy ilość AP wpływa na szybkość ich odzyskiwania w real time mode, czy jest wykorzystywana jedynie w turach?
--- End quote ---
Ciekawe, nie słyszałem o tym. Ktoś potwierdzi/zaprzeczy?

Pandemon:
Z tego co wiem, to szybkość regeneracji AP w RT-mode zależy od Agility, ale to również nie potwierdzone i nietestowane.
Wiem tylko, że szybkość regeneracji jest różna dla różnych graczy więc od czegoś to zależeć musi.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version