Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (94/395) > >>

Pazoxi:
Kiedy próbuję zakupić jaskinię w Junktown, podczas wpisywania nazwy, łysa pała mówi, że o takiej frakcji nie słyszała.
Co mam zrobić?

Wichura:
Wybrać nazwę z listy dostępnych - nie można wpisać własnej. Tutaj masz listę dostępnych nazw, wielkie i małe litery niezwykle istotne!
Poza tym musi z tobą być co najmniej dwóch graczy, którzy otagują cię jako lidera grupy, tak jak przy prowadzeniu przez pustynię.
I na bogów Chaosu, nie pytaj na IRCu "ej gdzie się kupuje bazę w Junktown" na trzy minuty przed zakupem - masz wtedy gwarantowane odwiedziny ciekawskich ludzi, którzy chętnie zaopiekują się twoimi kapslami :>

Pazoxi:
Akurat dwóch kumpli miałem i chciałem kupić jaskinię, nie widzieliśmy tylko o co chodzi z tą nazwą.
Dzięki wielkie za pomoc ;)

wognar:
Witam wszystkich,

Mam 7 INT i chcę po kolei zrobić prof Doctor 2 , a potem 3. Mentaty dają +2INT (wg wiki), a moje pytania to:
1/ Czy to zadziała (ktoś próbował?) - oczywiście pozostałe wymagania mam spełnione:
Doctor 2 w  NCR - Dr. Jubilee. - przed rozmowÄ… wezmÄ™ mentata
Doctor 3 w Vault City  Dr. Troy - przed rozmowÄ… wezmÄ™ mentata

2/ Czy potem jak INT znowu będzie równe 7, będę mógł craftować przedmioty z prof 2 i 3 doctora.

3/ Czy ujemne efekty mentata mi zejda? - na wiki napisali że uzaleznienie (25% szans) schodzi po 20 dniach, ale tam jest też coś takiego:

a/ -3 to Intelligence, -2 to Perception, -3 to Charisma after 13 hours
b/ +1 to Intelligence, +1 to Perception, +1 to Charisma after 20 hours

Czy to znaczy że po 13 godzinach bedę miał ujemny efekt (a/) na 100% a po 20 h trochę mi sie poprawi (b/). Tylko co z reszta obniżonych wskaźników (Ktoś testował na własnej skórze)? Kolejne 20h i kolejne 20h?

4/ Jak długo trwa pozytywny efekt mentata?

4/ Pytanie poza konkursem: po co komu Jety skoro to trwale uszkadza postać? Robi się postacie 'jednorazowe' czy jak?

pzdr,
wogn

Hargitto:

--- Quote from: wognar on April 28, 2010, 10:04:39 AM ---Witam wszystkich,

Mam 7 INT i chcę po kolei zrobić prof Doctor 2 , a potem 3. Mentaty dają +2INT (wg wiki), a moje pytania to:
1/ Czy to zadziała (ktoś próbował?) - oczywiście pozostałe wymagania mam spełnione:
Doctor 2 w  NCR - Dr. Jubilee. - przed rozmowÄ… wezmÄ™ mentata
Doctor 3 w Vault City  Dr. Troy - przed rozmowÄ… wezmÄ™ mentata

2/ Czy potem jak INT znowu będzie równe 7, będę mógł craftować przedmioty z prof 2 i 3 doctora.

3/ Czy ujemne efekty mentata mi zejda? - na wiki napisali że uzaleznienie (25% szans) schodzi po 20 dniach, ale tam jest też coś takiego:

a/ -3 to Intelligence, -2 to Perception, -3 to Charisma after 13 hours
b/ +1 to Intelligence, +1 to Perception, +1 to Charisma after 20 hours

Czy to znaczy że po 13 godzinach bedę miał ujemny efekt (a/) na 100% a po 20 h trochę mi sie poprawi (b/). Tylko co z reszta obniżonych wskaźników (Ktoś testował na własnej skórze)? Kolejne 20h i kolejne 20h?

4/ Jak długo trwa pozytywny efekt mentata?

4/ Pytanie poza konkursem: po co komu Jety skoro to trwale uszkadza postać? Robi się postacie 'jednorazowe' czy jak?

pzdr,
wogn

--- End quote ---
1. No... tak się w końcu wchodzi do bractwa :D

2.Powinieneś módz, bo itemy wymagają tylko doctora lvlY... jeżeli się mylę proszę poprawić ;)

3.Na początku masz +2int, +1Pe i +2Cha, po 13 godzinach masz -1 do wszystki wyżej wymienionych atrybutów a po 20 od zejścia wszystko wraca do normy... no, chyba że się uzależnisz ;)

4/Poztytywny efekt jak już napisałem trwa 13 godzin, a jeżeli chodzi ci o jet to on po prostu jest bardziej atrakcyjny, no wiiesz... 2ap piechotą po pustkowiach nie chodzi, a i bonusy wszelakie też dostaje się. A i postacie jednorazowwe... A komu by się chciało wbijać lvl 10 noobcharem do 1 fightu?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version