Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (85/395) > >>

Jack Torrance:
Witam,

2 pytanka:

1. Mam 159 small guns, 126 repair i pomimo tego jak próbuje naprawiać np. SMG czy shotguna, to na moje oko w 50% mam fail. Za mały skill repair czy może wchodzą w grę jakieś inne czynniki?

2. W temacie o buildach widzę postacie o Sile 6 i wysoko rozwiniętych Big Guns, podczas gdy miniguny i inne mają min. wymaganą Sile 7. Używacie jakiegoś Perka obniżającego wymagania? Sam mam Siłę 6 a chce biegać z minigunem i na ten moment wiem, że na 15 lev mogę wziąć perka Gain Strength, pytanie tylko czy jest to konieczne?

Pozdrawiam,
Jack

NTR:

--- Quote from: Jack Torrance on April 20, 2010, 11:51:08 AM ---Witam,

2 pytanka:

1. Mam 159 small guns, 126 repair i pomimo tego jak próbuje naprawiać np. SMG czy shotguna, to na moje oko w 50% mam fail. Za mały skill repair czy może wchodzą w grę jakieś inne czynniki?

2. W temacie o buildach widzę postacie o Sile 6 i wysoko rozwiniętych Big Guns, podczas gdy miniguny i inne mają min. wymaganą Sile 7. Używacie jakiegoś Perka obniżającego wymagania? Sam mam Siłę 6 a chce biegać z minigunem i na ten moment wiem, że na 15 lev mogę wziąć perka Gain Strength, pytanie tylko czy jest to konieczne?

Pozdrawiam,
Jack

--- End quote ---
1. Zdecydowanie za mały skill.

2. Można używać mini nawet z 1 siły, po prostu za każdy pkt poniżej wymagań dostajesz -20% kary do skilla.
- 3 siły można zaoszczędzić biorąc perka Weapon Handling, IMO postacie z 6 siły pod BG są trochę bez sensu, chyba że są robione pod używanie jeta.
Pod weapon handling bierzesz 4 siły.

Pandemon:
Fajki dostajesz na poczÄ…tku i tyle.
Póki co nie można tego craftować, bo nie ma pól tytoniu.

Jack Torrance:
Mega-NOOB-BOON-question: :P

chce zrobić nowy char, biggunera zdolnego dać sobie rade jako single i w związku z tym pytanie jak robię nową postać, tzn. rozumiem, że robię register, robię postać, done, a potem po prostu wpisuje nowy nick, hasło i gram? Ew. 10 minut timeout jak zmieniam postać? SORRY za pytania o te banały ale nie chce sobie skasować (sic!) tego chara który mam, bo zarabiam nim na tego gunnera i chce mieć pewność że nic przypadkiem nie pomyliłem.

Dzięki za wyrozumiałość :D
Jack

Pandemon:
Tak, nic się nie kasuje jeśli zakładasz drugą postać, a co do tego timeout'u to 10 minut.

Z kolei teraz ja mam pytanie.
Czym mam strzelać jeśli robie snajpera energetyka? Laser rifle czy lepsze jest plasma rifle?
I gdzie się robi micro fusion cell? Bo słyszałem, że da się tylko w mariposie, a tam wole jednak nie chodzić.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version