Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (73/395) > >>

DrapiChrust:
Handlować należy, handlować :) Kasę da się przyciąć na sprzedaży niemal wszystkiego, grunt to rozejrzeć się co gdzie kosztuje i trafiać w moment, kiedy w sklepie jest kasa.
combat knife czy stimpak u niektórych sprzedawców schodzą po 200kapsli,
healing powder po 70-85
CLJ po 800
nawet durne antidotum po 50

Na początek weź wszystkie niepotrzebne graty z namiotu/bazy - ile tam możesz udźwignąć (z reguły im bardziej przetworzone, tym lepiej) i obskocz wszystkich handlarzy do których masz wygodny dostęp. Nawet jak nie mają kasy to zawsze możesz powykładać graty 'na stół' i sprawdzić co gdzie kosztuje. Jak już wiesz gdzie co dobrze schodzi, przyczaj się z odpowiednimi gratami na kasę u handlarza. I tyle. Za ostatnie wyczyszczenie 'śmieci' z namiotu natłukłem 2500kapsli, a naprawdę nie było tam nic szczególnego.

Wilk:
Dzięki za radę, a czy są też questy w których można zarobić?

TuX:
Sporo ich jest. Można wybić mrówki dla naukowca w SF, można przebadać ludzi na stacjach kolejowych dla doktora a VC, można wytropić i zabić jednego typa dla człowieka w bibliotece boneyard. Można też przenosić skrzynki w Hub lub na stacji w NCR dla 200 kapsli albo zająć się tradycyjną metodą zarabiania - zbieraniem gówna.

TheRiot!:

--- Quote from: Wilk on April 13, 2010, 10:00:03 pm ---A ja mam pytanie co do namiotów, wiem  że krajobraz wokół namiotu zależy od miejsca w którym rozbijemy namiot, czyli jeżeli na pustyni to namiot też będzie na pustyni, jeśli  w mieście to w mieście, i tu pojawia się moje pytanie, czy jest kilka rodzajów terenu dla jednego środowiska czy tylko jeden? czyli załóżmy że chcę założyć namiot w mieście, i czy zależnie od rodzaju lokacji w jaką wejdziemy, np jeśli wejdziemy do miejskiego wybrzeża, to będzie mapa miejskiego wybrzeża dla namiotu czy tylko jest jeden typ scenerii miejskich ruin dla namiotu? mam nadzieje że zrozumieliście o co mi biega;p ?

--- End quote ---

To chyba jest tak, że jeżeli znajdziesz sobie ecountera z jakimś fajnym elementem jak taki biały domek czy jeziorkoo to gdy naciśniesz ten science/repair i zrobisz tenta to tak jakbyś wszedł na nowy ecounter, mapka się zmieni.

Co ciekawe, jeżeli zrobisz sobie tenta w miejscu np. z 50 krowami to te krowy będą u ciebie w namiocie! ;d

sprawdzone :D

tylko nie dropią skórek, ale jako pupil rządzą! :D

@wilk

Powiem Ci, że jakość zarobku będzie wyższa jak zaczniesz bardziej ' ogarniać '. Wiesz, będziesz np. sprzedawał leki doc altem, craftował combaty czy coś. Na 1 lvl czeka cię tylko to.

Potem, na jakimś 10-15 lvl możesz spróbować chodzić na jaskinie. Szukasz tych, w których są ludzie, zwięrząt unikasz. Po splądrowaniu takiej jaskini masz całkiem niezły stuff który możesz sprzedać :>

Wilk:
No właśnie szkoda że się mapa zmienia ;[ chodzę od pewnego czasu na jaskinie ale często są puste albo same kondomy w nich leżą
raz tylko udało mi się znaleźć tego Vindicator miniguna którego chcę sprzedac ;p A co do altów to raczej chciał bym grać jedną postacią a nie 5 naraz, bo to nie mój styl rozgrywki, tak więc samotny gracz na starcie po dupie dostaje,

Ps. znacie jakiś sposób na szybkie podreperowanie Karmy u raidersów?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version