Other > Zaginione holotaśmy
Pytania początkujących
Parano:
Może się mylę. Poprawcie jeśli nie mam racji. Ale nadal obstawiam, że procent skilla BG, SG, EW nie liczy się bezpośrednio do wzorów na wysokość dmg przy trafieniu. Jeśli dla przykładu w odległości 10 heksów mam 95% szans na trafienie, to czy mam BG, SG, EW 100%, 200% czy nawet 300% nadal dmg będzie taki sam (oczywiście statystycznie na odpowiedniej liczbie prób, nie mówiąc o pancerzach, szczęściu, krytykach itd).
W sumie ktoś mógłby przedstawić wzór na wysokość dmg. W założeniu, że jest trafienie, liczy się broń, amunicja i perki zwiększające obrażenia, wszystko pomniejszone o damage resistance zależne od pancerza?
Kharaam:
Parano ma rację- jeśli masz 200% to nic się nie zmieni z obrażeniami jak podniesiesz skilla do 300%,
Dark Angel:
akurat na seria skill ma wpływa , i na krytyk .
Kharaam:
na krytyk tak zgadza się, może dodać nawet z 9%
jaki wpływ na serię?
Yanglegend:
Walisz serią i powiedzmy masz 95% szans na trafienie, ale te 95% dotyczy jedynie pierwszego pocisku z serii.
Następne pociski mają coraz większe ujemne modyfikatory na trafienie i wtedy wysoki skill ma znaczenie, żeby pomimo coraz większych ujemnych modyfikatorów szansa na trafienie wciąż była duża.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version