Ale przecierz w Falloucie 2 i 1 to nie dawało szybszego rzucania, ba chyba sam opis daje do myślenia "STRZELASZ szybciej niż przeciętny człowiek więc nie masz czasu na celowanie".To w kwestii rzucania mówi samo za siebie.
Realia FO wyglądają tak, że opis swoje, a działanie swoje. Fast Shot nie działa na serie, czyli pojedynczy strzał dajmy na to z SMG owszem, 3 AP, ale seria 5. To przez płaczków, których bili Big Gunerzy. Oczywiście nadal biją, ale w BG już niewiele można znerfić :>
1.Jak odbywa się walka w czasie rzeczywistym(jak to mniej więcej wygląda),jak ona wygląda gdy oponenci mają różne tryby ustawione(jeden turowo a drugi w czasie rzeczywistym.)?
W ogólnodostępnych lokacjach (miasta, kopalnie) jest ZAWSZE tryb RT. Jak wpadasz na kogoś na pustyni, walczysz w jego trybie. Tak samo, kiedy ktoś wpada na ciebie.
2.Jakie są gałęzie craftingu,można prowadzić gorzelnię?
Fik klik.
3.Które perki zostały wycofane,są obecnie zbugowane?
Sniper i Slayer nie istnieją, ale nikt ich specjalnie nie kasował. Po prostu jest limit 21 leveli, a te perki były dostępne na 24.
4.Mogę zostać feniksem lub terminatorem(Fallout 2 - implanty)?
Nie.
5.Walki na bronie energetyczne w Falloucie tactics na multi kolorowo nie wyglądały, zawsze lubiłem być w F2 jajogłowym-EG'unneremm,czy amunicja będzie w miarę dostępna na początku?
SEC wymaga 30% Energy Weapons i 40% Science, ale Alloys potrzebne do produkcji wymagają 60% Science.
MFC robi się nieco trudniej, trzeba iść do niestrzeżonego Broken Hills, wykopać uran, poddać rafinacji (nadal w BH), potem zgromadzić resztę śmiecia i iść do równie niestrzeżonej Mariposy, do terminala na czwartym poziomie. Można też szukać encounterów Master's Army vs coś tam i zbierać MFC z parujących jeszcze zwłok.
6.Skoro zaczynam na początku czysty, warto spróbować zebrać jakieś rzeczy z walk pvp?W końcu nic nie stracę chyba że coś już zebrałem.
Niespodzianka - nie ty jeden wpadłeś na ten pomysł. Poza tym walczący w PvP z reguły dość dokładnie przeszukują pobojowisko i zbierają fanty, zależnie od zasobności i honoru wszystkie lub tylko te najcenniejsze.
7.30k za bazę?!Komu je płacimy?Czy ktoś może ją odkryć jak w F2 SRE?
Fik klik. 30k to niedużo, bo jest nawet baza za 500k.
8.Skoro 120% jest na cudeńka przy użyciu nauki i tylesamo do naprawy na zbroje, do czegoś wyższy % jest potrzebny?
Nie.
9.Gdzie/Jak przetapiam żelazo itd.?(Nie mówcie że z kilku kawałków złomu można zrobić wysokiej jakości broń energeryczną! )
Mówimy, można.
Rudy przerabiasz przy workbenchu, dostępne w każdym mieście i w każdej bazie.
10.Które bronie zostały zdjęte?Baj baj BOZAR czy Gauss?Już nie wspomnę o tej psychotycznej nazwie "tego cuśia"Co przy zbyt dużej brutalności powodował że jednak przeciwnik to kupka popiołu i zbieranie itemków zajmie trochę czasu.
W miarę dostępny jest tylko Gauss Pistol, podobno gdzieś są pokitrane Bozary, Gauss Rifle nie widziałem nigdy. I jest jeszcze Gatling Laser, do zabijania przeciwnika śmiechem.
11.Dlaczego Jet został "zastąpiony" Nuka-Colą?Czy można go produkować samemu?Gdzie znajdę grzyby potrzebne do fermentacji z bramińskim produktem ubocznym?Gdzie jest Myron?
Dlaczego zastąpiony? Jet jest nadal, tylko działa nieco inaczej niż w singlu.
Myron, grzyby i kupa nie dają Jetu w żadnej kombinacji. Profesja Mordino Drugist czeka na zaimplementowanie. Czeka i czeka. I czeka.
12.W F2 niektórzy NPC mogli upragdować bronie, Crafting to obejmuje?
Tak.
13.Opiekacz słoneczny przetrwał przejście na multi?
Nie.
14.FA można już używać w walce?!Czy doctora też?
Tak, ale tylko w trybie RT.
15.Czy istnieją modyfikacje,operacje,implanty oraz specjalne "czynności" zwiększające na stałe pkty SPECJAL?(Co do czynności to chodzi mi o Zeta-Scan który dawał 2 czy 3 do lucka jak nam się poszczęściło albo o tyle nam zabierał.)
Nie.
16.Czy punkty akcji w czasie realistycznym odnawiają się jak w FT?
Nie wiem jak odnawiały się w FT. Tutaj im wyższe masz AG, tym szybciej się odnawiają.