Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (383/395) > >>

palesiak23:
co do rad na początek:
najpierw, łopata i do gnoju, na tym wbij z 1lvl (1k expa to 100 kup, wiec pierwszy lewiec szybko pójdzie). dalej kleisz sobie ze śmieci pistotolet 10mm, po czym składasz młotek, kopiesz skalki, robisz z tego troche ammo dla siebie (jak masz pizdolet 10mm, to 9mm JHP- AP to amunicja ppanc, wiec daj sobie z tym spokoj poki co), potem jakies dowolne ammo, lecisz do miasta, wymieniasz sklejone pestki w sklepie u NPC na cos, co Cie interesuje (polecam kurtki, 250 kapsow od sztuki jak trafisz u jakiegos skepikarza), w miedzyczasie eksterminujesz 10 krówek, stawiasz namiot wg. instrukcji podanej wczesniej, no i cały czas prosisz boga żeby nie zginąć, bądź nie paść ofiarą złodzieja mając to wszystko w inwentarzu. jak masz namiot, to leci z górki.
tyle rad ode mnie, jako od totalnego nooba :P

podstawowe przepisy (co by nie było, że musisz szukać):
10mm pizdol- 1x wood + 3x junk, skladanie przy Workbench
10mm JHP- 1x metal parts + 6x Gunpowder
Sledgehammer (młotek no)- 1x wood + 1x junk
do wydobywania wood na początku używaj primitive toola (sklejany z 1 sztuki flint, którą znajdziesz na każdej mapie poza miastem)
jak masz 1lk, to toole będą Ci się sypały w łapach, wiec jak najszybciej skołuj sobie toporek, a potem zasuwasz...
poradnik skąd brać składniki do ciastek masz tutaj:
http://fodev.net/forum/index.php?topic=4256.0

White150:
Możesz też sprzedawać small energy cells - bodajże 10 caps za 1 sztuke w San Francisco.

palesiak23:
ale z początku ciężko skołować sobie SEC...

Unchained:
To ja jeszcze od siebie dodam mały tip co do pozyskiwania skór na pierwszy namiot. Polowanie jest dość uciążliwe, szczególnie że np w okolicach NCR prawdopodobieństwo spotkania Brahmina jest mniej więcej takie samo jak prawdopodobieństwo spotkania PK, który na dzień dobry poczęstuje Cię serią i sprawi że zbieranie będziesz musiał zacząć od nowa. Mi osobiście dużo łatwiej było zdobyć skóry w inny sposób. Zbierałem junk, przerabiałem go na coś, BB's, kastety lub radyjka. Tak zdobyty towar wymieniałem u traderów na najprostrze skórzane armory (leather jacket lub combat leather jacket), następnie rozmontowywałem pancerze używając skilla science. Skórki trafiały mi się dość często więc na namiot uzbierałem bardzo szybko. Nie ukrywam jednak że moja postać zaczynała z przyzwoitym poziomem skilla Science, co prawdopodobnie ma wpływ na szansę otrzymania materiałów z rozmontowywania.

palesiak23:
z tego co zauważyłem science ma sporawy wpływ na to, co dostaniesz z rozmontowania...
ja mając 100% science, przy rozklejaniu broni rzadko dostaje coś poza 20 punktami expa.
btw, jak masz jakąś broń beyond repair, albo mocno zniszczoną- rozkręć ją. zawsze to te 20 punktow expa :P

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version