To chyba TO
Cześć, Jestem nowy na forum i w grze, trochę pograłem, trochę poczytałem, ale mam jeszcze kilka pytań, głównie o profesje, bo widzę, że akurat taką postać zrobiłem, że chyba żadnej profesji mieć nie będę (wtedy jak tworzyłem postać nie miałem pojęcia o ich istnieniu):1. Czy można "wziąć" profesję Doctor (czy jakąkolwiek inną) podbijając sobie statystyki drug'ami, bo mam 6 IN a na Doctor 1 trzeba 7 :/2. Czy podobnie można zrobić ze skillem doctor, znaczy wsadzić se w łape doctor's bag3. Jeżeli się tak da to czy jak sobie będe robił np. stimpaki to czy wtedy potrzebuję mieć ten skill doctor na poziomie 80 i IN 8, czy wystarcza sam fakt, że jestem doktorem@diakajosJa bym wybrał Hub; po VC się szwendałem i chcę się przenieść, bo żeby korzystać z banku musiałbym być citizenem, albo day pass'y wykupywać (chyba, niech ktoś mnie poprawi jeżeli się mylę)
1) Planuję zrobić postać z profesjami doctor i energy expert. Z tego co czytałem 3 lvle tych profesji są dostępne tylko dla Enklawy i Obywateli Vault City. Czy nie ma żadnych przeciwwskazań żeby najpierw dołączyć się do enklawy, nauczyć się Energy Expert lvl 3, potem się odłączyć i przyłączyć się do Vault City? Czy coś takiego jest wykonalne/ma sens?
2) Na wiki jest napisane że Electronic Parts można pozyskiwać tylko z komputerów. Na początku tego wątku ktoś coś pisał o możliwości wydłubania elektroniki z jakichś beczek przy odpowiednim poziomie science. To jak to w końcu jest z tymi częściami? Co to za beczki i gdzie je znaleźć?
3) Jak to jest z systemem walki. Niby można wybrać turowy lub real time, pytanie czy jak wybiorę turowy to zawsze będę walczył na tury? Jak się zazwyczaj walczy? Czy jest sens brania skilli które dają bonusy tylko do walki turowej (bonusowy ruch, bonusy do sekwencji itp)?
4) Ile wypada mieć skilla repair żeby w miarę bezproblemowo wszystko naprawiać? Czy są jakieś z góry ustalone progi od których można naprawiać dany sprzęt czy wpływa to tylko na szansę naprawy?