Other > Zaginione holotaśmy
Pytania początkujących
vilaz:
Możesz strzelać z tej broni ale masz modyfikator -20% do trafienia za każdy brakujący punkty siły (z tego co pamiętam)
Shanna:
--- Quote from: aeon6 on October 11, 2010, 05:45:16 PM ---Witam,
mam pytanie co do siły wymaganej do noszenia broni. Mam postać walczącą EW, która ma 5 siły. Wymagane do noszenia laser rifle jest 6, a mimo to broń mogę założyć i strzelać. Czy w związku z tym jest jakiś ujemny modyfikator, czy to niedopatrzenie developerów?
Pozdrawiam
--- End quote ---
Tak, jest taki modyfikator. Za kazdy jeden brakujący punkt siły otrzymujesz -20% do skilla.
Ghost007Pl:
3 pytanka:
1) Da się zdobyć reputację u łowców niewolników INACZEJ niż wykonując kłesta dla Mordinio lub sprzedając niewolników (zostając tym samym łowcą)?
2) Z czym siÄ™ wiąże zostanie Å‚owcÄ… niewolników? Na STAÅE wrodzy stajÄ… siÄ™ niektórzy NPC? Jacy handlarze przestanÄ… handlować z Å‚owcÄ…?
3) Przy rozmowie z małym Jesusem przypadkowo przesunęła mi się myszka o cal wyżej i wybrałem obraźliwą odpowiedź. Jedynymi opcjami było albo spokojne opuszczenie lokalu albo "bójka" z Jesusem. Tak będzie cały czas czy np. po resecie będzie można pogadać z Mordiniem i zapytać o robotę? Dodam, że reputacje u nich nadal mam na poziomie 0.
Wichura:
--- Quote from: Ghost007Pl on October 12, 2010, 12:37:58 PM ---2) Z czym siÄ™ wiąże zostanie Å‚owcÄ… niewolników? Na STAÅE wrodzy stajÄ… siÄ™ niektórzy NPC? Jacy handlarze przestanÄ… handlować z Å‚owcÄ…?
--- End quote ---
Na pewno spada na mordę reputacja w kilku miejscach, na przykład w NCR od razu na -2000. Straże strzelają od -1500. Dobra wiadomość jest taka, że co dzień rośnie, do poziomu -200 - mam taką pamiątkę po Enklawie.
ÅowcÄ… biegam od niedawna, tatuaż rzecz jasna pozostaÅ‚, ale reputacja już urosÅ‚a do -1300 z groszem jeÅ›li o NCR idzie. Wrogość NPCów ciężko okreÅ›lić, bo szwendam siÄ™ głównie na północnym zachodzie, tam tylko farmerzy, dzikusy i inni Å‚owcy-NPCe - wszystko siÄ™ na mnie rzuca.
Ghost007Pl:
A co z resztą pytań? :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version