fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • January 14, 2026, 05:44:49 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 83 84 [85] 86 87 ... 132

Author Topic: Pytania początkujących  (Read 366162 times)

Re: Pytania poczÄ…tkujÄ…cych
« Reply #1260 on: August 26, 2010, 12:00:38 PM »

DzieÅ„ dobry. ChciaÅ‚bym aby ktoÅ› odpowiedziaÅ‚ mi na parÄ™ pytaÅ„, bo zaraz chyba nie wytrzymam ze szczęścia!  :)
Czy to jest mod do Fallout 2 sprawiający, że można grać online z innymi graczami?
Jak wyglÄ…da taka gra? Jest jak w Fallout 2 czy tak jak w Tactics?
Wybiera siÄ™ jakiÅ› serwer tak jak w Tactics?
Co można robić w tym modzie?

Czekam na odpowiedź.

jan0s1k

• If it bleeds we can kill it...
    • Chosen Soldiers
« Reply #1261 on: August 26, 2010, 12:12:41 PM »

DzieÅ„ dobry. ChciaÅ‚bym aby ktoÅ› odpowiedziaÅ‚ mi na parÄ™ pytaÅ„, bo zaraz chyba nie wytrzymam ze szczęścia!  :)
Czy to jest mod do Fallout 2 sprawiający, że można grać online z innymi graczami?
Jak wyglÄ…da taka gra? Jest jak w Fallout 2 czy tak jak w Tactics?
Wybiera siÄ™ jakiÅ› serwer tak jak w Tactics?
Co można robić w tym modzie?

Czekam na odpowiedź.
nie, to nie mod do Fallout 2 to zupełnie nowa gra korzystająca z dwóch archiwów z F2 czyli master.dat i critters.dat...

Saumax

• The one who challenges the sun
    • NRA Forum
« Reply #1262 on: August 26, 2010, 12:13:02 PM »

1. Nie jest to mod a osobny silnik(gra) acz jednak wymagane sÄ… pliki critter(s?).dat i master.dat z Fallout 2
2. Bardziej przypomina Fallout 2
3. Aktualnie są dostępne 3 serwery: 2238, TLA oraz OBT2 (wkrótce zostanie wydane sdk a tym samym powstaną nowe serwery)
4. Jak już wspomniałem nie jest to mod, a co można robić to przeczytaj tutoriale/manuala ewentualnie możesz zapytać o to i tamto na irc.forestnet.org, port 6667/7000, kanał #2238 oraz #2238polska

PS: Serwer TLA jest przeznaczony głównie dla graczy posługujących się językiem rosyjskim jednak grają tam również polacy jak i ludzie innej narodowości, nie wiem jak to wygląda na OBT2 ponieważ tam nie grałem

PS2: Jeżeli nie wiesz co ze sobą zrobić to proponuję na początek odwiedzenie NCR lub skontaktowanie się z Wichurą który zajmuje się newbie poprzez tak zwany sierociniec

PS3: Pisząc na forum staraj się tworzyć sensowne posty/tematu, nowi gracze którzy się dużo rzucają zostają szybko zmieszani z gównem i kończą grę po 3 dniach
« Last Edit: August 26, 2010, 12:16:17 PM by Saumax »
Mr. T używa kastetów ponieważ siła uderzenia przeciwnika gołą pięścią jest zbyt duża.
« Reply #1263 on: August 26, 2010, 12:16:15 PM »

DziÄ™kujÄ™ za odpowiedź! Nie wiecie jak jestem podnieconym faktem, iż powstaÅ‚o coÅ› o czym marzyÅ‚em lata!  :) W dodatku wyglÄ…da to jak Fallout 2.... och kocham to! BÅ‚agam podajcie mi skÄ…d mogÄ™ pobrać potrzebne pliki, czy co tam trzeba aby zagrać.
Nareszcie poczujÄ™ siÄ™ jak 12 lat temu! Och och!  :)

Saumax

• NRA Forum
« Reply #1264 on: August 26, 2010, 12:18:45 PM »

nikt Ci na forum nie poda skąd można pobrać master.dat critters.dat ponieważ panuje tutaj zasada "tylko oryginalny fallout", te pliki są w falloucie 2, aby pobrać clienta kliknij na takie coś co widzisz obok panelu na forum gdzie jest kolega w metal armor błyskający czerwoną energią jak w dragon ball a obok znajduje się napis "Play"

PS: nie gorÄ…czkuj siÄ™ tak ;]
« Last Edit: August 26, 2010, 12:21:27 PM by Saumax »
Mr. T używa kastetów ponieważ siła uderzenia przeciwnika gołą pięścią jest zbyt duża.
« Reply #1265 on: August 26, 2010, 12:23:15 PM »

Nie chodzi mi o Fallouta 2, mam pÅ‚yte tuż po premierze kupiona! WÅ‚aÅ›nie o tego clienta chodziÅ‚o.  :)

jan0s1k

• If it bleeds we can kill it...
    • Chosen Soldiers
« Reply #1266 on: August 26, 2010, 12:27:08 PM »

fonline2238.net/fonline2238client.exe
o ile dobrze napisalem ^^

TuX

« Reply #1267 on: August 26, 2010, 12:40:37 PM »

Ghost ostrożnie z tym entuzjazmem. Nie mówię tak, żeby cię zniechęcić tylko żeby twoje wyidealizowane wyobrażenia nie zderzyły się z twardą ścianą rzeczywistości. Zapamiętaj jedno - wasteland is harsh. Bądź przygotowany, że zginiesz wiele razy i to pewnie jeszcze zanim zbudujesz namiot. Najważniejsze to nie zrażać się. Przede wszystkim czytaj poradniki tu na forum, zarówno polskim jak i angielskim. Zmniejszy to poziom frustracji i zapobiegnie tworzenia nowych wątków czy postów o problemach, które już milion razy były rozwiązywane.

A tak w ogóle to Welcome to Hell
« Reply #1268 on: August 26, 2010, 12:48:56 PM »

ZA bardzo nie wiem o co chodzi, namiot można budować? Mam nadzieje, że to bÄ™dzie ta gra o jakiej marzyÅ‚em. DziÄ™ki za pomoc!  :)

manero

• FO:Reloaded
« Reply #1269 on: August 26, 2010, 01:27:11 PM »

Ghost nie podniecaj siÄ™ tak ;D

http://www.fallout-files.de/sonstiges/fonline/FOnline2238.pdf

Tutaj masz manual do fonline. Przeczytaj go, następnie przeczytaj tutoriale zamieszczone na naszym podforum. Nie próbuj ogarnąć wszystkiego bo na starcie jest tego za dużo. Zapamiętaj podstawy czyli: namiot i krafting. A następnie wylewaj swoje żale w pytanaich początkujących ;)
« Reply #1271 on: August 28, 2010, 11:22:29 AM »

Gdzie sie szybko expi?

Saumax

• NRA Forum
« Reply #1272 on: August 28, 2010, 11:23:09 AM »

centaury/floatery/alieny na zachodniej pustyni
« Reply #1273 on: August 28, 2010, 10:25:14 PM »

Mam pytanie, gdzie sa najdrozsze merce ?
« Reply #1274 on: August 28, 2010, 11:57:11 PM »

Pages: 1 ... 83 84 [85] 86 87 ... 132

Page created in 0.028 seconds with 21 queries.