W jaki sposób przestaje istnieć, jak widoczność jest globalna, bez znaczenia czy jest się za ścianą czy głazem? Będąc przy girdzie, widzę gracza z drugiego końca mapy, mimo że pomiędzy jest budynek, śmieci i ściany...
No tak, źle mnie zrozumiałeś Mówiłem o 2238, gdzie jest możliwe utracenie kogoś z pola widzenia. Chodzi mi o to, czy da się tutaj stworzyć WH.
Tak. W każdej grze da się stworzyć WH. W końcu te ograniczenie jest tylko na konkretnego gracza.
Jeśli klient nie otrzymuje informacji o pozycji jakiegoś gracza(tak jest chyba w FOnline w przypadku, gdy kogoś nie widzisz), to nie będzie o nim wiedział(wyczarujesz?). Chyba że mówimy o tak drastycznych środkach jak włamywanie się na serwer/jakiś sposób oszustwa serwera(a te rzeczy to kwestia zabezpieczeń). W ogóle to przepraszam za offtop.
A pierdolisz pan, tla to wlasnie magia fonline, nie wiem dlaczego uczepiles sie craftingu skoro wszystko mozna kupic w sklepach. Ja osobiscie uzywam craftingu tylko jako dodatek do expa i sprzedawania za kase.