Other > Polskie Pustkowia
Sad but true albo aktualny status FO2238
White150:
--- Quote from: Tomowolf on April 23, 2013, 04:29:28 PM ---Ja nie mam problemu z określeniem swojego stanowiska, to że nie podoba mi się co się ostatnio odpierdala w DEV teamie, a to że ich szanuje to dwie odrębne rzeczy, mam w dupie opinie czy ich lubię czy nie, bo to ludzie przez internet których nie widziałem, i chyba nigdy nie zobaczę, sądząc z ich bytu.
Są na 2238 fajne rzeczy, ale są też takie które się fizjologom nie śniły lub też robione na odpierdol, typu blueprinty, każdy kto chyba był na closed becie w tamtym roku w grudniu, wiedział co się będzie działo, tylko nikt się nie odważył pomyśleć, co by było gdyby była tylko chujowa możliwość uzyskania ich (nie mówiąc tu o Aresie i Glow w którym respi się pistolet 10mm, kurteczki i junk co pare minut, a naboje 2mm ec i blueprinty na stimpaki co 10 lat).
Tylko nie rozumiem tego waszego butthurtu, przecież oni nie obiecywali wam super zajebistego serwera na którym spędzicie reszte swojego życia, trochę racji miał tutejszy alt Hubert, który stwierdził że nie ma co siedzieć w jednym miejscu jak jest chujoza, to tak jak z Polską - chcesz dobrze zarobić, ale wolisz narzekać, a nie lepiej wyjechać i dorobić sobie zamiast gaworzyć i gówno z tego mieć.
Zastanówcie się, kurna ile wy macie lat? niektórzy nawet mają po 25+ a zachowują się gorzej niż przeciętny gimbazjalista, chociaż tam nie byli (trzeba nadrobić, co?)...
Jeżeli ktoś ma do mnie personalny problem, to polecam mu wypić meliskę i zjechać na ręcznym.
--- End quote ---
Wiesz nikt tutaj z obecnych nie gra w 2238 od dluzszego czasu, nie gram od 2011, ale nie chodzi o to zebym sie chwalil. Problemem jest fakt, ze ludzie odpowiedzialni za projekt nie potrafia wykorzystac jego pelnych mozliwosci i w sensowny sposob cos zrobic. Sa ludzie, sa opinie, sugestie, ale po co to wszystko jak *oni* nie chca zmian? Taka ekipa o.
Tomowolf:
--- Quote from: White150 on April 23, 2013, 07:27:26 PM ---Wiesz nikt tutaj z obecnych nie gra w 2238 od dluzszego czasu, nie gram od 2011, ale nie chodzi o to zebym sie chwalil. Problemem jest fakt, ze ludzie odpowiedzialni za projekt nie potrafia wykorzystac jego pelnych mozliwosci i w sensowny sposob cos zrobic. Sa ludzie, sa opinie, sugestie, ale po co to wszystko jak *oni* nie chca zmian? Taka ekipa o.
--- End quote ---
Tylko po kiego to gadasz, wszyscy to już wiemy, nie chce rzucać tutaj argumentem pewnym, ale muszem:
- robiÄ… to za darmo
- bez jakiejkolwiek wizji, albo inaczej mówić, bez pewnego porozumienia z graczami
- jest to ich projekt
- od początku nie było powiedziane że będzie super zajebiste, i nie musi być
- nie podoba siÄ™, nie grasz.
Nie ukrywam, że można mieć swoją własną opinię, ale wyzwiska i sranie na ludzi którzy to robią, nie jest wyrażaniem opinii.
xsarq:
Jedyną zaletą ciastek jest to że jak je przekazujesz dalej to druga osoba zazwyczaj się cieszy :P
White150:
Wychodze z zalozenia, ze skoro jest to gra publiczna, musza liczyc sie z krytyka, hejtem, trollami i calym swinstwem internetu. Dodatkowo jak wspomniales, jest to beta - sugestie, zmiany sa mile widziane. Gracze od dluzszego czasu domagaja sie X, poniewaz przetestowali juz elementy Y i Z i wola powrotu do X.
Idzmy dalej, skoro gracze placza, hejtuja i kurwuja na lewo i prawo to wypadaloby cos z tym zrobic. W weekend ktos tam rozpoczal kilka ankiet, ktore nakieruja na pewna wizje gry - powrot do sprawdzonych rozwiazan.
Kwestia darmowy, czy nie to juz zupelnie inna bajka. Licencja na to nie pozwala, kiedys byl temat w ktorym poruszalismy to, ze fonline moze byc nielegalny, bo wykorzystuje content z innej gry, blablabla, zreszta kto sie bedzie przypierdalal do starej gierki, bo wielka B watpie - oni bardziej dbaja o swojego fallouta.
Bylo super, zakebiscie - bol jest przez to, ze ktos cos kiedys spierdolil, a nie musial. Projekt jest ich okej, okej ale jesli chca graczy i dobra opinie to niech cos robia w tym kierunku. Kiedys ktos wspominal, ze developerom nie zalezy na graczach, skoro tak to nie prosciel byloby stworzenie w takim wypadku gry singleplayer? Mowienie, ze nie zalezy nam na graczach to niefajna sprawa, gdybym byl developerom jakiejkolwiek gry, nie wiem serwisu, aplikacji nie mowilbym ze nie zalezy mi na moich graczach, czy klientach.
Okej i ostatnia kwestia, ktora mnie najbardziej wkurwia i to nie tylko tutaj. Skad sie wziela ta jebana moda na "nie podoba sie - nie graj, nie komentuj, nie ogladaj, nie sraj, nie hejtuj..." Tego nie rozumiem :P Owszem jak cos mi sie nie podoba to sie tym nie interesuje, ale zauwaz ze dawno, dawno temu serwer 2238 byl fajny i gdyby nie popelnione bledy kilku osob zapewne wiekszosc z nas gralaby nadal.
Dobra, eot. Isn zarzuc ciekawym filmem, bagno bylo calkiem smieszne, huehuehue.
ISn2:
W sumie smieszne spostrzezenie odnosnie listy developerow, tylko developerzy przedstawili sie na niej z imienia i nazwiska. Oba psuje nie przyznaly sie nawet do narodowosci, podejrzana sprawa, czyzby byly swiadome ze niszcza ten serwer i robia to z premedytacja?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version