Other > Polskie Pustkowia

Sad but true albo aktualny status FO2238

<< < (50/84) > >>

Floodnik:
Pobiegałem nieco po okolicy, odniosę się trochę do niektórych zmian ostatnich miesięcy:
nowy Mining System - świetny IMO. Na pewno lepszy od tego, co było dotychczas
Idling - jeszcze nie uświadczyłem. Nie rozumiem jednak, jak bardzo może to przeszkadzać komuś, kto: wchodzi do gry; zbiera drużynę i sprzęt; idzie w miejsce mordu - całość powinna zająć około tyle, ile wynosi Idling Timer. Podejrzewam, że najmniej wygodne jest to dla ludzi, którzy nadużywali ficzera jakim jest Fast Relog itp. Jeśli rzeczywiście aż tak bardzo to przeszkadza, może rozwiązaniem byłoby usunięcie niektórych sytuacji podnoszących Timer lub zmniejszenie go?
Niebezpieczna mapa - wejście w encounter, z tego co widzę, zdarza się naprawdę rzadko! Nie wiem, o co tyle krzyku. Znów pada podejrzenie, że najbardziej to musi przeszkadzać dual logerom, wyobrażam sobie.

Jaki problem ma więc 2238 aktualnie? Mało graczy, bo większość tych, którzy byli zaznajomieni z grą z przeszłości, odeszło.
IMO to, czego serwer potrzebuje, to nowe pokolenie graczy. Nie znając wcześniejszych warunków(choćby to, jak łatwo było oszukiwać) przyjdą i nie będą narzekać, tylko cieszyć się grą.
Zgadzam się z poprzednikami w kwestii krzykaczy - przecież nic nie zmienicie, jedynie odstraszacie innych. Po co?

wrednypiwosz:

--- Quote from: Floodnik on April 23, 2013, 06:50:39 PM ---jedynie odstraszacie innych. Po co?

--- End quote ---
Jestem całkowicie za tym żeby ten serwer padł, razem z forum.

Floodnik:
Pies ogrodnika?

Tomowolf:
Floodnik poruszył ważną kwestię exploitów i babrania się w gównie.
Większość graczy nie jest uświadomiona że to po prostu beta, i powinno się raportować bugi i exploity na kasę.
Większość DEViantów nie jest uświadomiona że tacy gracze nie będą tego robić bez żadnej nagrody. (Wybacz JovankaB ciastko to nie żadna nagroda, mam już 4 ale leżą one w szafce, i w sumie nawet nie wiem po co)
I mamy błędne koło w którym dwie strony mają swoje racje "najswojsze" i każdego chuj obchodzi, kropka.

Nie to że nie doceniam czyjegoś wkładu albo coś, ale nawet na wczesnym TLA istniał system nagradzania graczy za zgłoszone bugi.

wrednypiwosz:
Floodnik - życzliwy.

Tomowolf - te ciastka nadal dodają 1AP na 10min, czy to też wyłączyli?
O bugach i dodatkowym oprogramowaniu dla FO, mógłbym napisać sporo... ale jedyne co mi utkwiło w pamięci, to odpowiedzi DEVteamu, szczególnie te, że nie mają czasu lub że o bugach wiedzieli wcześniej i w nagrodę można zarobić ban na kilka dni...
Kilka błędów zgłoszonych przeze mnie w 2009, z pewnością działa do dziś.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version