fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • December 23, 2024, 07:55:26 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 24

Author Topic: Mleko i ciastko.  (Read 43166 times)

Billy Carter

• Nie strzelać do księdza !
Re: Mleko i ciastko.
« Reply #180 on: August 09, 2012, 06:03:38 pm »

A co do pomocy w 2238.

Nie wiem, czy zauważyłeś/zwróciłeś uwagę na taki oto cichy dialog niektórych tutaj na forum:
- Proszę, błagam, zdejmijcie lvlcapa! Naprawdę, będzie ok.

- Nie! Zły pomysł.

- Spoko. Wszystkie z rzeczy, którą mogę i CHCE dla was zrobić, pasują tylko do systemu, w którym zdjęto lvlcap.

- Ok.
Zawsze są jacyś żołnierze i poeci.
« Reply #181 on: August 09, 2012, 06:06:29 pm »

Już Ci o tym pisałem kilka postów temu  8)
« Reply #182 on: August 09, 2012, 06:06:36 pm »

A tak - zarzucimy was toną map, scenariuszy, a wy po prostu tego nie skończycie.
Ty tak na poważnie? :P

Billy Carter

« Reply #183 on: August 09, 2012, 06:12:46 pm »

Czekam na  PM. I masz racje, ja o tym decyduje jak na razie, bo teamu jako takie nie chce mi się tworzyć, ot ktoś podeśle grafikę, inny ktoś zrobi ścieżkę dźwiękową i się kręci... Zresztą ktoś musi trzymać za jaja "team" i to palnikiem inaczej masz taki syf jak na 2238. A dobry pomysł sam się obroni, już to pisałem.

Bez urazy chłopie, ale tym musisz się chyba zając sam. To ciekawe jest, ja wiem, ale to nie jest coś, co ja robiłem kiedykolwiek i ten... No więc każdy ma swoją działkę. I nie licz na innych. Tylko na siebie. A muzy poszukaj za free. Jest tego całkiem sporo.

Ten akurat nie jest za free, ale... Posłuchajmy : )

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=JIwYGZlBw9Y" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=JIwYGZlBw9Y</a>

Billy Carter

« Reply #184 on: August 09, 2012, 06:17:34 pm »

Ty tak na poważnie? :P

Czemu my? ;D Przecież ja nie widziałem mappera na oczy. To jak te mapy będą wyglądać? A chce mi ktoś pomóc przy CS. (nie, nie Couter Strike) Wydajcie to, na boga. Przecież my nawet nie widzimy o co wam chodzi, co zrobiliście i do czego nasza praca będzie dobrze pasować. Serio. Wydajcie. Commuity wokół 2238 zaczęło się budować, gdy faktycznie wyszedł.
« Reply #185 on: August 09, 2012, 06:19:16 pm »

Bez urazy chłopie, ale tym musisz się chyba zając sam. To ciekawe jest, ja wiem, ale to nie jest coś, co ja robiłem kiedykolwiek i ten... No więc każdy ma swoją działkę. I nie licz na innych. Tylko na siebie. A muzy poszukaj za free. Jest tego całkiem sporo.

To Ty wspomniałeś że piszesz scenariusze, questy, dialogi, więc czekam.

Billy Carter

« Reply #186 on: August 09, 2012, 06:37:37 pm »

O, no to się nie dogramy, bo ty ich nie piszesz wcale. Twój projekt jest prawie gotowy do wydania, ale nie ma żadnego questa, grafiki, muzyki, tekstury itd. Ty po prostu znasz się na tym wszystkim. Ja nie znam się na programowaniu kompletnie, ale mój projekt ma już w cholerę grafik, konceptów, muzyki itd. Brakuje mi tylko skryptów, więc chodzę, pytam, podpatruję, się uczę.

Zartuję sobie teraz, ale to jest niesamowite, chłopie, co ty gadasz. Zebranie materiałów to banał. Prawda... :P ? No bo ty przecież, taki fachowiec, spokojnie możesz robić w mojej działce, nie potrzebujesz żadnej pomocy. I ja też nie. Przy CS.

Rozejdźmy się teraz. Świadomi swoich bolączek. Nic wam nie poradzę. Nie robię przy tzw. "magicznym 78%"
« Last Edit: August 09, 2012, 06:39:33 pm by Billy Carter »
« Reply #187 on: August 09, 2012, 07:03:29 pm »

Billy: Skoro jesteś dobrym pisarzem, kochasz pisać różne opowiadania, dialogi, zadania to kurka wykorzystaj to i pomóż np. desert europe. Oni od zawsze (z tego co jest na blogu) szukają ludzi do dialogów to dlaczego nie chcesz im pomóc? Narzekasz na to czy tamto, weź ogarnij sprawe i pogadaj z nimi, może pomożesz i za pół roku wszyscy będą tylko mówić o europie. Może dla większości z was serwer jest chujowy, ale skoro są tam ludzie którzy mają juz jakieś doświadczenie z sdk, potrafią zaimplementować kurwa rózne ficzery bajery, może coś z tego być. Ja też nie jestem ekspertem, od czasu do czasu bawie sie edytorem map, coś tam podłubie i pewnie udostepnie swoje mapy jak uznam ze sa dobre.

Wchodzisz w dupsko 2238 a nie widzisz że oni maja wyjebane na graczy, nie wiem po jaki chuj tu na tym forum jest dział sugesti jak i tak nikt tam nie zaglada? Chcecie coś nowego, chcecie rewolucji? TO KURWA zacznijcie coś robić. Desert europe, Australia dwie ALTERNATYWNE gry, nie sa doskonałe ale moga być tak? Jedni potrzebują dialogów, a drudzy map i dizajnu. Chcecie coś zmienić to róbcie i pomózcie bo smetna gadka na forum nikomu jeszcze nie pomogla.

Proponuje zrobic spis osob które mają doswiadczenie z sdk i ktore posiadaja umiejetnosci. Kilku programistow, maperow i pisarzy + troche CHECI I ZAANGAZOWANIA oraz szacunku do czyjejs pracy i dostaniemy to co każdy chce. Dlaczego do innych gier powstają przepiekne mody, totalne konwersje? Spojrzcie nawet na fallouta 2 piękne mody Mutant risign, nevada a nawet niepowstaly mod z twojego forum shamo. Ludzie wszystko sie da zrobić tylko trzeba chcieć! Obrazać też nie ma się o co bo skaczemy sobie do gardeł o byle gówno.

PS. Skoro 2238 nie chce pomocy to pomozcie tym ktorzy tej pomocy potrzebuja >> europa potrzebuje, nie wiem co z australia ale chyba też.
« Last Edit: August 09, 2012, 07:06:33 pm by White150 »
« Reply #188 on: August 09, 2012, 07:50:58 pm »

White dobrze rzecze! Polać mu  ;)
TBH - The Black Hearts...
Future of wasteland

Billy Carter

« Reply #189 on: August 09, 2012, 07:54:37 pm »

No bez przesady z tym pisarzem :DDD A ja muszę mieć, po prostu, klienta. Australię widzę i już możemy poprawiać, dodawać, kombinować, ale to nie moja działka. Polacy robią dwa projekty (tylko, że wy musieliście się rzecz jasna, pożreć, stuffu se z baz nawynosić, fochów napokazywać i teraz każdy promuje swój typ. Ja nie muszę nic)  A te projekty MMO, to jest, po prostu, work in progress. Cały czas w rozwoju. Jeśli nie ma działającego świata/mechaniki itp. rozwoju też nie ma. No i Desert by np. już wyszedł, ale chłopacy się boją skończyć. Niech postawią pięć map. Zrobią coś tam. Jesli to będzie fajnem reszta przyleci im sama i zacznie im pomagać. No wspierać ogólnie, nie?
A ja nie jestem Lead desingerem w żadnym z nich. Kwestie ingerencje w srawie desingu to bardzo delikatna sprawa. O wiele bardziej niż mechanika.
I nikomu nie włażę w dupę. Trzeba być elastycznym w świecie Fonline'ów SDK. :) Nie wiadomo jak to się skończy. A to właśnie  my tak latamy jak koty za pęcherzem. Przecież wiesz, lead to lead. Taki człowiek będzie musiał ogarnąć wiele rzeczy. Wydanie własnego projektu będzie jedną z nich.

Pudzian_Koks

• Hardkorowy Koksu + Pudzian = Ja
« Reply #190 on: August 09, 2012, 09:49:24 pm »

1. Pożyjemy zobaczymy.
2. Jeśli gra jest dobra to reklamuje się sama.
3. Dobrze, że ruski chociaż napisali fonline, bo tak nadal gralibysmy kolejny raz w 1 i 2.
Pozdro panowie i troche wiecej luzu.  8)
Nie ma opierdalania się! - Hardkorowy Koksu.

headshot

• Killian
« Reply #191 on: August 10, 2012, 01:26:47 pm »

A ja się tam dobrze bawię na 2238 i nie potrzebuję jakiś Desert Europe'ów czy TLA Mk 999. Co prawda nie jest to to, co było za pierwszym razem gdy odpaliłem grę. Wiecie, to świetne uczucie, gdzie wszystko jest nowe, do odkrycia, ale co tam. Też jest OK. Smęcenia co by tu dodać jest dużo, niedowiarków odsyłam do subforum Suggestions. Rzecz gustu, wiadomo. Szkoda tylko, że dev team ma takie podejście jakie ma, choć nie jest najgorzej.

Billy Carter

« Reply #192 on: August 10, 2012, 02:04:30 pm »

To ja już może o czymś innym. Jakimś ciastku, mleku.

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=6MQi_vn2P2Y" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=6MQi_vn2P2Y</a>

I m the Earth. The planet you called home.

Fajny kawałek po prostu. Zawsze, gdy go słucham, widzę właśnie taką panoramę - w jakim świecie przyszło żyć ludziom, po wielkiej, atomowej wojnie. Może przyda się komuś do jakiegoś nieoficjalnego trailera. Nawet do moda na F3.

Billy Carter

« Reply #193 on: August 10, 2012, 02:17:14 pm »

No albo taki kawałek.

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=f4XquCnDOIQ" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=f4XquCnDOIQ</a>
« Reply #194 on: August 10, 2012, 04:13:33 pm »

Kozaki, kurwa hackuja oceny, też bym tak chciał z paypalem.

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=iikrc1sqXzo" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=iikrc1sqXzo</a>

+999kkkk gold plox, kurwa jakie gm i hackiery.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 24

Page created in 0.081 seconds with 22 queries.