fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 25, 2024, 03:39:34 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 24

Author Topic: Mleko i ciastko.  (Read 42639 times)

Billy Carter

• Nie strzelać do księdza !
Re: Mleko i ciastko.
« Reply #60 on: August 04, 2012, 06:42:58 pm »

Btw. Moja farma - Justice, którą ludzie, z niewiadomych mi powodów nazywają bazą. ??? Nie wiem o co chodzi, ale ta zagroda nie oczyści się sama...

Zawsze są jacyś żołnierze i poeci.

Billy Carter

• Nie strzelać do księdza !
« Reply #61 on: August 04, 2012, 09:29:25 pm »

Btw. Tam wyżej chodziło o to, że zbieranie junk'u na outpost nie jest wcale takie trudne dla jednej osoby. Ale łatwe też nie było. A kiedyś w Sugestiach rzuciłem pomysł, że fajnie, gdyby gracze mogli mieć swoje domy, farmy albo małe faktorie i warsztaty. W podobny sposób - zbieranie materiałów. Ja Chciałem, to ją mam.
I gdy widzisz taką mapę, jak ta wyżej, namiot z połamaną skrzynką w środku przestaje jednak cieszyć. I wystarczać.

Edit

I tak sobie pomyślałem. Skoro kazali robić całą ekonomię graczom (rozwinięty craft), mogliby dać kupcom więcej kapsli na wymianę ( w końcu to waluta) I lepsze ceny. Lekarz- crafter, który może wymienić leki za inne leki, to nie jest jednak najlepszy pomysł....

A zepsuty sprzęt to się rozkłada, a nie pcha kupcom, dranie. ;)
"O! CA. O 23/31 deter. :( O, minęło 20 sec. :( "
I tak wyglądają moje zakupy na wastelandzie.
« Last Edit: August 05, 2012, 06:06:12 pm by Billy Carter »
Zawsze są jacyś żołnierze i poeci.
« Reply #62 on: August 04, 2012, 10:07:23 pm »

trzy de

Według mnie najlepsze mapy. stronka o modzie
« Reply #63 on: August 06, 2012, 09:21:45 am »

Według mnie najlepsze mapy. stronka o modzie
Ale ni cholery nie trzymają klimatu :D i ten automatyczny kamuflaż postaci, perk wtapiania się w tło będzie zbędny.

Pudzian_Koks

• Hardkorowy Koksu + Pudzian = Ja
« Reply #64 on: August 06, 2012, 09:49:08 am »

:O Zajebiste, przynajmniej będzie coś nowego, a nie ciągłe klony tla i 2238. :D Mapy są boskie, czuć klimat mroźnych terenów, do tego single player (nareszcie koniec trolli) i pierwsze zastosowanie 3D. Dobrze, że ktoś robi coś nowego, bo ile można grać na tych samych, nudnych mapach, haha. Australia też jest ok tylko ma gorsze mapy.
Piwosz ogarnij się, znawco klimatu i true hardkorze, widać że należysz do grupy "nic nowego, bo stare dobre, fallout 3 i nowe vegas zło". Piękna nienawiść ludzi, bo co robi to surf seler i kilku gości z rpg codex? :D
Australie też hejtujcie za mapy, haha a czemu nie za klimat? Ogarnijcie się nikt wam nie każe w to grać, ale nie każcie im co mają robić. Na mody do fall też narzekaliście 10 lat temu?
Nie ma opierdalania się! - Hardkorowy Koksu.
« Reply #65 on: August 06, 2012, 10:41:41 am »

Piwosz ogarnij się, znawco klimatu i true hardkorze, widać że należysz do grupy "nic nowego, bo stare dobre, fallout 3 i nowe vegas zło". Piękna nienawiść ludzi, bo co robi to surf seler i kilku gości z rpg codex? :D
Australie też hejtujcie za mapy, haha a czemu nie za klimat? Ogarnijcie się nikt wam nie każe w to grać, ale nie każcie im co mają robić. Na mody do fall też narzekaliście 10 lat temu?
Stare dobre, klimatu mega pixeli, grafiki "8bitowej" nie uda się łatwo zastąpić wygładzaniem, renderowaniem terenu, grafiką 3d i lampkami które się świecą jak psu jaja.
Nie grałem w F3, NV, nie moje klimaty.
W FO:A też nie grałem, bo mapy odrzucają, podobnie jak większość amatorskich klonów. Trudno by było "hejtować" za klimat ten klon, skoro czerpie z F2, pomyśl czasami zanim napiszesz.
W mody do F też nie grałem, ponieważ na modemie ciężko by było je ściągnąć, a na płytkach mało ich było.

headshot

• Killian
« Reply #66 on: August 06, 2012, 10:48:09 am »

« Reply #67 on: August 06, 2012, 11:38:06 am »

Mleko i ciastko.

Smacznego.

Pudzian_Koks

« Reply #68 on: August 06, 2012, 03:01:19 pm »

Stare dobre, klimatu mega pixeli, grafiki "8bitowej" nie uda się łatwo zastąpić wygładzaniem, renderowaniem terenu, grafiką 3d i lampkami które się świecą jak psu jaja.
Nie grałem w F3, NV, nie moje klimaty.
W FO:A też nie grałem, bo mapy odrzucają, podobnie jak większość amatorskich klonów. Trudno by było "hejtować" za klimat ten klon, skoro czerpie z F2, pomyśl czasami zanim napiszesz.
W mody do F też nie grałem, ponieważ na modemie ciężko by było je ściągnąć, a na płytkach mało ich było.

Chłopie jest 2012 rok, trzeba iść z postępem, a gry w odświeżonej wersji nie muszą być gorsze, chujowsze od klasyków. "What Remains" to nie fall 2, to całkiem odrębna gra z inną historią, regionem, coś nowego. Skoro jest postęp to dlaczego z niego nie korzystać?
Australia to zajefajny pomysł, tylko gościu nie ma *jeszcze* skilla ogólnie do wszystkiego :D Mapy są okropne, brak klimatu australii, ale może się wyrobi a jak nie to ktoś inny to dokonczy jak pewnie europe która znowu "powstaje" :D
Kurwa tak samo rosyjskie serwery z drobnymi zmianami, +5hp armor, fixed terminator. Nie ma co, nikt i tak za 5 lat nie będzie już grał.
« Reply #69 on: August 06, 2012, 03:26:40 pm »

Chłopie jest 2012 rok, trzeba iść z postępem, a gry w odświeżonej wersji nie muszą być gorsze, chujowsze od klasyków. "What Remains" to nie fall 2, to całkiem odrębna gra z inną historią, regionem, coś nowego. Skoro jest postęp to dlaczego z niego nie korzystać?
Australia to zajefajny pomysł, tylko gościu nie ma *jeszcze* skilla ogólnie do wszystkiego :D Mapy są okropne, brak klimatu australii, ale może się wyrobi a jak nie to ktoś inny to dokonczy jak pewnie europe która znowu "powstaje" :D
Kurwa tak samo rosyjskie serwery z drobnymi zmianami, +5hp armor, fixed terminator. Nie ma co, nikt i tak za 5 lat nie będzie już grał.
Jasne że trzeba iść z duchem czasu, ale to nie znaczy że można robić coś w kanonie na odwal się ;)
Popatrz na modele 3d, niektóre z nich są na prawdę świetne, dużo ludzi drze ryje że nie pasują do F2... i mają racje, ale wystarczyłoby dodać efekt ziarnistości i nie dość że by pasowały, to jeszcze przebijałby oryginały.
WR może i ma ładną grafikę, ale do "postapo" jakoś mi taka nie leży, a to czy i jaka będzie tego historia to inna bajka.
FO:DE powstaje? Gdzie? Link.
Za 5 lat... to być może  będzie już fallout online...

Pudzian_Koks

« Reply #70 on: August 06, 2012, 03:41:34 pm »

Czerpie tylko źródła stąd http://fodev.net/forum/index.php/topic,17245.msg200774/boardseen.html#new oraz http://fode.eu/?lang=pl
Skoro można dodać efekty to niech dodadzą, w czym problem? Można przecież to zrobić, wystarczy chcieć, ale to już spece muszą się tym zając, bo od dłuższego czasu ci co są olali spawe totalnie. Nic nie powstanie jeśli nikt tego nie chce robić, tyle. Samo się nie zrobi.
WR może nie pasuje, ale jest to inny klimat, nie ma co też ocenia c po kilku skrinach, bo może być fajnie, ale może być chujowe. Czas pokaże, na razie najładniejsze mapy jak dla mnie z wszystkich *innych* projektów.
Fallout Online nie będzie bo Bethesda ma już prawa do całej marki, a na ten syf od Intershitu bym nie liczył. Nie wierz im, że zrobią oldskulową gre, są zerami, myślą że zdobędą kase bo wydadzą "fallouta online" hahaha. Nawet jeśli ich *gra* która z nazwy jest falloutem, ale nie może mieć charakterystycznych elementów uniwersum, np. nuka cola, to i tak padnie, bo oni nie mają kasy. Nie pokonają WoWa, nawet wielce zapowiadany, the old republic gówno pokazał.
Tak samo Stalker, robiony pod mmo. Nie ma co liczyć bo im chodzi tylko o kase, a wogóle to po chuj jak to wszystko wypisuje. :D
« Reply #71 on: August 06, 2012, 04:00:13 pm »

a wogóle to po chuj jak to wszystko wypisuje. :D
Też się nad tym zastanawiałem od połowy ;)

Fakt, FO:DE ... ma nowe wpisy na blogasku.
A co do firmy na I co robiła F ... walną ogłoszenie na kickstarter, zgarną kilka milionów i może uda im się tego nie zdefraudować. Skoro carmageddon daje rade...
« Reply #72 on: August 06, 2012, 07:27:30 pm »

Mapy są boskie, czuć klimat mroźnych terenów

Hahaha te mapy wyglądają jak tapeta w pokoju mojej 9letniej siostry.
« Reply #73 on: August 06, 2012, 07:51:51 pm »

Hahaha te mapy wyglądają jak tapeta w pokoju mojej 9letniej siostry.

Twój avatar wygląda jak tapeta w piwnicy mojego szczura. Zawiść polaczków :> "Poka swoje mapy xD xD lol troll."

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #74 on: August 06, 2012, 07:54:38 pm »

Ale te mapy naprawdę są nędzne i wyglądają jak nieprane kalesony szatana. Zrobiłem kilka dużo lepszych, map, nie kalesonów, to stawia mnie ponad polaczkową zawiścią :>
Nie biegaj za stadem.

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 24

Page created in 0.086 seconds with 22 queries.