Profesorek a czemu odrazu 10 lk? Kiedy masz 6 LK możesz brac perka "more criticals" który daje taki sam efekt jak 5 punktów szczęscia (możesz brać go 3 razy), chyba opłacalne nie?Mój snajper energy ma 6 luck i własnie ten perk i bardzo ładnie mu idzie wybijanie broni z rączek i krytowanie za niezły dmg:)
majac 6 lk bazowa szansa na kryta w oczy wynosi 56,4% majac 10 lk 70, poza tym w moim buildzie nie ma miejsca ma 3 moore criticals musze wziasc weapon handling, i prawdopodobnie sharpshootera ( to jest zalezne od dostepnosci fajkow)
Nie skumałeś Możesz z 10 luck zrobić 6 i dodać 3 do siły i 1 do percepcji czyli będziesz miał zalatwiony weapon handling i "pół" sharpshootera. W ogólnym rozrachunku będziesz do przodu o 1 perk i o 1 punkt do statystyk (lub dwa jeśli wezmiesz weapon handling). A i dodatkowo nie będziesz miał szansy na karcie postaci 10% tylko 11% czyli więszką szanse na krytyk. We wzorze na krytyki jest obojęnie czy masz 10LK i 10% szans czy masz (5LK+ perk 5% criticals)=10% (btw to nie realne bo zeby wziac perka trzeba miec 6 lk, ale chciałem pokazać ze to się równa)
przy8pe zawsze zostaja fajki.Osobiscie posiadam sg snajper-sgcraftera z 8pe i 226small guns i nie nazekam
Niby masz racje ale biorac pod uwage to ze nikt nie bieze perka coutios nature (czy jakos tak) gracze pojawiaja sie na enc zawsze w skutecznym zasiegu broni czyli max 30haxow i zawsze przodem do mnie >>> oko i lezy a jak biegnie to po kulasach albo w jajka i tez lezy....