fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 26, 2024, 06:45:24 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 50

Author Topic: Nasze buildy  (Read 136626 times)

Re: Nasze buildy
« Reply #135 on: April 16, 2010, 08:04:01 pm »

@vilaz

zdania są podzielone.

Ja uważałem, że ilośc merców liczy się tak:

* CHA / 2 = ilość merców.

Jeżeli wychodziło np. 2.5 to masz 2 merce

Ale dowiedziałem się, że to tak nie działa.

Teraz jest tak

3 CHA - 1 merc
5 CHA - 2 merce
7 CHA - 3 merce
9 CHA - 4 merce
+ perk i masz 5 merców.

Lepiej zrobić postać nie slaver, tylko jakiś snajper czy cuś
« Reply #136 on: April 16, 2010, 10:24:09 pm »

Stachi to podziel się swoją wiedzą skoro  uważasz, ze jesteś w stanie stworzyć lepszy build.  No chyba ze chciałeś tylko potrollować pisząc nic nie wnoszące posty.  

Masz teraz zacytować moją wypowiedź w, której mówię, że "stworzyłem lepszy build". Jeśli mi teraz tego nie zacytujesz to okażesz się totalną sierotą nie posiadającą umiejętności czytania ze zrozumieniem. DO SZKOŁY MATOŁY! (dla niedomyślnych dodam, że moja wypowiedź odnosi się do postu Riota i dotyczy moje słabego builda pod HtH - jeśli tego nie zauważyłeś, to jest z tobą źle...)

Makarov: ten perk nie będzie dostępny. Rozmawiałem już w tej sprawie ze Scypiorem. Jeśli Devowie podwyższą max lvl(co najprawdopodobniej się nie stanie), to i tak ten(i jeszcze jakiś inny, lecz nie pamiętam jaki) perk nie będzie działać.

Riot: formuła na merce jest taka sama od dawna i brzmi (CH-1)/2=ilość merców. Czyli tak jak mówisz najbardziej się opłaca dla slavera 9 CH i Magnetic Personality.

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #137 on: April 17, 2010, 12:14:05 am »

Eh przed wipem wszystko było łatwiejsze ^^ teraz trzeba się na nowo orientować ;] Pamiętam, że kiedyś było 2ch - jeden slave/merc. A chcę zrobić slavera bo fajne się dało batalie robić, szczególnie teraz kiedy trafia się na ecountery z 20+ przeciwnikami :D ...eh już widzę w wyobraźni moje nałapane kordony egzekucyjne, naprzeciw jakimś ghoulowym zamieszkom :>

Dzięki wielkie za informacje, nigdy nie byłem specjalnie hardcorowym graczem. Zamiast trzepać levele wolałem: łazić explorować i bawić się grą. Tak więc spróbuję ze swoim dmg dealerem. Tylko punkcik do CH przełożę ażeby się maksymalnie slave'ów dało wieźć.
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl
« Reply #138 on: April 17, 2010, 08:23:53 am »

Stachi, dziubasku to ty po prostu niczego nie rozumiesz  :D Skoro potrafisz ocenić czy dany build jest słaby i "ze szkoda waszego czasu" to mniemam że potrafisz również stworzyć lepszy. Wybacz, ale masz 18 postów - nie jesteś osobą wiarygodną w aspekcie doradzania, no chyba że przedstawiłbyś jakieś argumenty popierające twoją opinie - oczywiście tego nie zrobiłeś. Za to uraczyłeś nas dwoma zdaniami które KOMPLETNIE nic nie wniosły do dyskusji. No chyba że zakładasz że twoje zdanie jest "wartością samą w sobie". To się nazywa konstruktywne myślenie czy nawet umiejętnością podstawowego wyciągania wniosków z wypowiedzi. Nie musiałeś napisać "stworze lepszy build", wystarczy że oceniłeś inny jako słaby. Przyczyna i skutek. Taki światły człowiek jak ty  powinien być tego świadomy, nie sądzisz?

Na koniec dodam, że wiem do kogo  odnosiła się twoja wypowiedz, co nie zmienia faktu że mam prawo odnosić się niezależnie do każdej wypowiedzi. Nawet do twojej.

i jeszcze jakiś inny, lecz nie pamiętam jaki
sniper

pyskować to sobie możesz do matki.
mało, drogo chrabo.
« Last Edit: April 17, 2010, 12:31:35 pm by Widok »
« Reply #139 on: April 17, 2010, 12:53:18 pm »

ale masz 18 postów

powiedział user z 19 postami.

Jesteś w błędzie, podchodzisz do postów tak jakby miały one znaczenie. To tak jakbyś powiedział, że starszy=mądrzejszy -,-

Znam stachiego, wiem, że umie robić buildy xd

Niech mądrzejszy skończy tę ' rozmowe ' czy jak wy tam to nazywacie.

Kharaam

• Spartan Pigrat
« Reply #140 on: April 18, 2010, 01:35:06 am »

bo Widok siedzi na innym Forum :P ilość postów ma znaczenie, nie jest doskonałym miernikiem wiedzy o FOnline, ale jednak coś oznacza

Blubber we miss You!!!
« Reply #141 on: April 18, 2010, 02:11:43 am »

Prosze o nie rozpoczynanie dyskusji "jestem madrzejszy bo mam wiecej postow". Trzymajmy sie buildow ;)
« Reply #142 on: April 18, 2010, 04:53:07 am »

No to ja się wysunę z cienia. Kiedyś zawsze uważałem się za pro falloutowego gejmera (wszystkie fallouty włącznie z 3 i facticsem zaliczone po 1337x). W FOnline sprawa się komplikuje. Ciężko mi stworzyć cokolwiek użytecznego. Planuje 2 charki. Pierwszy armorerek, a potem energy(o to zapytam kiedy indziej :P)

Dla armorera w unarmed wykombinowałem coś takiego

albo

Armorer + przyjemnie by klepał unarmedowo przy tym twardziel co i uciszy niejednego kozaka w modoc.
Perki będą 2x toughness, life givery, bonus hth dmg i ten perk -1AP przy HtH. Co sądzicie? Przy drugim tylko drażni mnie mniejsze AP <=== To moje upośledzenie. Nienawidze mieć poniżej 10 AP...
Albo(w przypadku 1 buildu) zamiast small frame dać w good natured(coby trochę lepiej pohandlować i uleczyć się czasem) a brakujący -1 pkt agility uzupełnić podebrać od percepcji
Wycisnę na tym w ogóle 102% outdoora/ w miare spx unarmeda(jak na moj gust 130+%)/180% repaira..?

edit: pierwsze kroki nie za ciekawe. Npc mnie olewają że masakra. W Hub żaden NPC nie chciał handlować a przecież jestem good natured :(  :P

:D:D:D:D:D

Proszę bez cisków to mój debiut :D

edit: wyszło jakieś małe więc dodam linki
1.
http://img22.imageshack.us/img22/6581/build1n.jpg
2.
http://img695.imageshack.us/img695/8666/build2.jpg
« Last Edit: April 18, 2010, 05:47:32 am by Senteza »
« Reply #143 on: April 18, 2010, 08:57:28 am »

1 CH - jesteś takim oblechem, że NPC nie chcą z tobą gadać a nawet ghula zbiera na wymioty
2 IN dla craftera to jakaś pomyłka, zreszta ogolnie ten build to jedno wielkie nieporozumienie. przygotuj sie na ~deleteself

Parano

• marksman
« Reply #144 on: April 18, 2010, 09:21:18 am »

Senteza, jeśli chcesz stworzyć "idealnego" bohatera to polecam ściągnąć kalkulator symulujący awans na poszczególnych poziomach i rozplanować perki oraz punkty doświadczenia. W Fonline jest tylko 21 poziomów i 7 perków (5 z traitem skilled) do zdobycia. Więc przy poważniejszych postaciach wypada zoptymalizować ścieżkę kariery ;)

Kalkulator można ściągnąć stąd: http://fodev.net/forum/index.php?topic=1467.0

Jeśli planujesz dwie postacie, to pomyśl o tym by przynajmniej jedna miała charyzmę - co najmniej 3. Wtedy będziesz mógł handlować z npc i wykonać większość questów.
« Last Edit: April 18, 2010, 09:23:35 am by Parano »
« Reply #145 on: April 18, 2010, 09:32:17 am »

crafter = musi dostawać najwięcej punktów na lvl, perki nie są ważne.

Zadaniem craftera jest siedzenie w bezpiecznej bazie i ciągła praca, a nie jakieś ' bijatyki ' lol

czyli ST 10 ale i IN 10, LK 1 PE itd. ile chcesz

Kharaam

• Spartan Pigrat
« Reply #146 on: April 18, 2010, 12:41:38 pm »

pamiętaj też, że na unarmed raczej nikogo nie sklepiesz (chyba, że na ringu) a jeśli Twój armorer ma też być naprawiakiem to przygotuj się na conajmniej 200% repaira, jeśli nie więcej. Tu przyda się dużo INT, ja osobiście zwykle gram  z 10.
1 PE- przygotuj się że zawsze będziesz się ruszał ostatni w TB, a w RT będziesz musiał chwilę poświęcić na zlokalizowanie przeciwnika (podczas pvp)

jeśli naprawdę upierasz się przy unarmed/hth i chcesz komuś zrobić krzywdę to proponuję aby build był pod srogie krytyki w oczy- co z tego, że mając 10 AP zrobisz 5 ataków jak zadasz nimi jakieś śmieszne obrażenia- lepiej zrobić 3 ataki celowane (ręka, oczy, oczy)

Blubber we miss You!!!
« Reply #147 on: April 18, 2010, 01:09:31 pm »

Small guns crafter

Armorer + thief

co o tym myślicie ?

Kharaam

• Spartan Pigrat
« Reply #148 on: April 18, 2010, 01:40:43 pm »

jeśli mają spełniać tylko funkcje crafterskie to spoko z drugim może być problem w levelowaniu do 10 bez żadnych skilli bojowych. Z kradnięciem jest paskudny problem (karma spada nawet po udanej kradzieży) ale już od 120% nie powinno być większego problemu z kradnięciem pojedynczych rzeczy, stimpacków, kasy (spokojnie po 200 kapsli na raz)

Blubber we miss You!!!
« Reply #149 on: April 18, 2010, 01:54:40 pm »

na 120% stealu można na luzie okradać ludzi z np. po 10 stimpaków czy coś.

ale expić na stealu też można.

robi się questy, potem każdy punkt dajesz w steala
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 50

Page created in 0.097 seconds with 24 queries.