Other > Zaginione holotaśmy
Nasze buildy
Szarlejek:
Ja mam takiego builda, raczej all-round:
S 6
P 6
E 8
C 3
I 7
A 9
L 1
Kharaam:
nie
siła krytyków zależy od generowanego rzutu 1-100 tabeli krytyków, tam pomóc nam może tylko Better Criticals, dodając +20% (warto go wziąć, a nawet trzeba)
Luck to bazowa szansa na traf. kryt. JEŚLI nie robimy Aimed Shot. W przypadku gdy strzelamy np. w oczy szansa na kryt. wzrasta drastycznie. Wtedy ! punkt LUCK może być warty nawet 5% szansy krytyka. Kiedyś był taki wzór, obecnie nieaktualny ale podobny. Wyglądał on tak:
(50+LK*5)% z 60 + Base crit oznaczało to że z LUCK 6 strzelając w oczy było 54% szansy na kryt. Z 10 LUCK było to 70%. Tak więc 10 było o wiele lepsze niż 6.
jodwig:
Napisałem "podobno" mocniejsze kryty siadają :P kiedyś była o tym dyskusja, ale już nie pamiętam gdzie. Krytyki w FOnline zostały zmienione i mają mało wspólnego z poprzednimi Falloutami. Przydałoby się coś na wiki o tym.
Elmehdi:
--- Quote from: Kharaam on April 06, 2010, 01:33:33 PM ---nie
siła krytyków zależy od generowanego rzutu 1-100 tabeli krytyków, tam pomóc nam może tylko Better Criticals, dodając +20% (warto go wziąć, a nawet trzeba)
Luck to bazowa szansa na traf. kryt. JEŚLI nie robimy Aimed Shot. W przypadku gdy strzelamy np. w oczy szansa na kryt. wzrasta drastycznie. Wtedy ! punkt LUCK może być warty nawet 5% szansy krytyka. Kiedyś był taki wzór, obecnie nieaktualny ale podobny. Wyglądał on tak:
(50+LK*5)% z 60 + Base crit oznaczało to że z LUCK 6 strzelając w oczy było 54% szansy na kryt. Z 10 LUCK było to 70%. Tak więc 10 było o wiele lepsze niż 6.
--- End quote ---
Teraz jest (60+LK*4)% z 60 + Base crit (Atom tak napisał, ale nie chce mi się szukać teraz tamtego topica), dla strzału w głowę 10% różnicy, w oczy 12% różnicy - jak na 4 zużyte punkty to powiedziałbym, że niedużo.
trader:
--- Quote from: Elmehdi on April 06, 2010, 03:13:50 PM ---Teraz jest (60+LK*4)% z 60 + Base crit (Atom tak napisał, ale nie chce mi się szukać teraz tamtego topica), dla strzału w głowę 10% różnicy, w oczy 12% różnicy - jak na 4 zużyte punkty to powiedziałbym, że niedużo.
--- End quote ---
Nie może być teraz tak bo to sie niczym nie różni od wcześniejszych tabel ponieważ wcześniej bylo (50+LK*5)% z 60 + LK i ewentualnie perki wiec gdzies chyba jest problem skoro niby szansa na kryta została obniżona a według tego co piszesz to chyba nie :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version