Other > Polskie Pustkowia

Slave Master

(1/4) > >>

Death Swag:
Ostatnimi czasy ciężko o kapsle , więc postanowiłem stworzyć Slave mastera (chyba tak to się zwie) Widocznie coś musiałem sknocić ,ponieważ posiadając 8ch w party mogę mieć tylko 2 slaves ,na pewno zrobiłem jakiś błąd przy tworzeniu postaci więc pomyślałem by zrobić jeszcze jedną.
Tym razem wolał bym poprosić o radę wyjadaczy w temacie łapania niewolników.
Tak wygląda aktualna postać:
3st
6pe
6en
8ch   
8int
8ag
1lk
SG(159%), speech(62%) , outdoorsaman(160%)
(pomocne było by umieszczenie wzoru na ilość NPC w party , wyglądało to chyba tak (CH-1)/2 wynika z tego ,że charyzmę należy dawać nieparzyście)

Beret:
Napewno potrzebujesz Party Points, które daje speech, oraz charyzma, więc im więcej charyzmy tym lepiej, a ten system działa teraz tylko na liczbę graczy którą możesz wozić.

Aquare:

--- Quote ---Pytania i odpowiedzi

--- Quote from: Ghosthack on December 27, 2011, 11:42:01 am ---Mutant - 90
Companion - 70
BG Merc - 70
SG Merc - 60
Ghoul Merc - 50
Melee Merc - 50
Dog - 40

Brahmins are limited to 1+number_of_dogs/2
Slaves are limited to 2+num_mercs+num_companions

Brahmin/slaves don't use any PP.

These numbers will most likely be changed in future patch.

--- End quote ---

--- End quote ---
Wartości dot. poszczególnych typów być może uległy zmianie. Natomiast formuła dla niewolników wydaje się pozostawać niezmieniona.
S.P.E.C.I.A.L, trait'y oraz perk'i modyfikują 'party points':

--- Quote from: Ghosthack on December 27, 2011, 12:02:35 am ---
1 CH - 10 points
3% speech - 1 point
Good natured - 50 points

Maximum is 300 (10 CH, 300% speech, good natured and magnetic personality).

--- End quote ---
Wystarczyło rzucić okiem na 'już' istniejące tematy.

Death Swag:
Więc tylko straciłem punkty S.P.E.C.I.A.L (Uf dużo tych kropek) na charyzmę skoro limit niewolników to 2 , nie doczytałem na wiki istotnego wątku:

"In current system all character can have 2 slaves beside those who took the perk Loner or Good natured. However to be able to carry slaves you will need at least 2 Charisma or the repeated use of beer and or mentats to have them travel with you. For each mercenaries and companions you have on your side you get an extra room for a slave."

Tomowolf:
Inaczej mowiac - kupujesz 5 - 6 ghouli z dzidami za 100 - 200 kapsli kazdy, wkladasz ich do namiotu/bazy i kazesz im zostac, po czym hasasz z linami na 8 niewolników naraz.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version