Other > Polskie Pustkowia
FOnline na Linuxa
Indy:
qurde wiem że zielony jestem ale zauważyłem że tam tak pisze bo przestudiowałem co pisało ale nie wiem co to oznacza dla mnie. Mam wersje 1.2.3 Winehq udało mi się ściągną wersje beta 1.4 niestety mam problemy z jej zainstalowaniem...
Jest to możliwe że mam źle zainstalowane wine? Na dobrą sprawę nie bardzo wiem jak zainstalować nową wersje Wine. W readme pisze:
--- Code: ---Run programs as "wine program". For more information and problem
resolution, read the rest of this file, the Wine man page, and
especially the wealth of information found at http://www.winehq.org.
--- End code ---
I co z tego jak dalej probuje kombinuje i ciągle mam wersje 1.2.3.
P.S.
Jaki ja qurwa ciemny - ale poczętki zawze sa trudne - ja nie chce do windowsa :'(
Saumax:
pewnie paczka byla uwalona poniewaz obstawiam ze z paczki sciagales, skoro jestes zielony to nie bede Ci sugerowal kompilacji ze zrodel ale po prostu zainstaluj ponownie wine poniewaz brakuje tam jednego z najwazniejszych plikow
Indy:
Dobrze
Tylko jak powinienem to zrobić. (pytam bo chciałbym wiedzieć czy dobrze to robię)
- używam do tego centrum oprogramowania UBUNTU ? I tam oczywiście usuń / zainstaluj...
Niestety innego sposobu nie znam.
wrednypiwosz:
--- Quote ---sudo aptitude remove wine --purge
sudo aptitude install wine
--- End quote ---
W Ubuntu powinna być w miarę nowa wersja 1.3.x, ta ze oficjalnej 1.4rc jest IMO uwalona, bo nadal zgłasza się jako 1.3.x
Saumax:
Indy mimo wszystko jezeli juz uzywasz takiego ubuntu to sugeruje abys sie zaznajomil z jakims krotkim pdf'em traktujacym o systemach unix'o podobnych oraz zaznajomic sie z poleceniami i narzedziami dostarczonych z systemem, manuale rowniez sa pomocne
--- Code: ---man polecenie
--- End code ---
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version