Other > Polskie Pustkowia
Pytania i odpowiedzi
Dark Angel:
--- Quote from: Death Swag on June 23, 2012, 08:06:39 PM ---Mam pytanie panowie , czy posiadając 16% crit. chance często wchodzą strzały krytyczne?
Chodzi tu o strzał z Avenger Miniguna 40 pocisków , każdy 16% szans na krytyka , nie wiem jak to wygląda w praktyce ponieważ FCP nie oblicza ile każdy pocisk ma procent, tylko pokazuje ile ogólny strzał ma procent (właściwie dla snajperów , dla Big Gunnerów już nie zbyt).
--- End quote ---
Przy dobrym dniu co 3 strzał wchodzi krytyk :)
Perteks:
--- Quote from: Tomowolf on June 23, 2012, 09:28:11 PM ---Odpowiedź do tego postu i poprzedniego :
Szansa na kryta wpływa na strzał - nie na każdą kulę która wylatuje z lufy naraz w serii, i jeszcze jedno, jeżeli wejdzie krit, wiedz że 100% nabojów trafiło cel (tak to chyba działa prawdopodobnie), jeżeli chcesz być pewny śmierci przeciwnika najlepiej zwabić go na 1 hex i wtedy wystrzelić serię - daje podobny efekt do krytyka, a jeżeli naraz wejdzie to i to, wiedz, że coś się dzieje.
--- End quote ---
Jak wchodzi kryt to nie zmienia to ilości trafionych pocisków
Tomowolf:
--- Quote from: Perteks on June 23, 2012, 11:13:51 PM ---Jak wchodzi kryt to nie zmienia to ilości trafionych pocisków
--- End quote ---
No właśnie nie byłem pewien jak to działa - zdaje mi się że ignoruje czynnik dr i dt, za to wali 150% dmg ale nie jestem pvp ape, tylko wunglarzę.
Floodnik:
--- Quote from: Death Swag on June 23, 2012, 08:06:39 PM ---Mam pytanie panowie , czy posiadając 16% crit. chance często wchodzą strzały krytyczne?
--- End quote ---
Wchodzą jakieś szesnaście na sto strzałów.
Death Swag:
--- Quote from: Floodnik on June 24, 2012, 12:55:27 AM ---Wchodzą jakieś szesnaście na sto strzałów.
--- End quote ---
Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania , na 10 strzałów ,strzał krytyczny wypada 1.6 raza (2 strzały na turę 5 tur i mam mieć 1-2 krytycznye)
Sam w to wątpię ,tu dużą rolę odgrywa losowość nie można założyć że strzał wyjdzie na pewno krytyczny bo można się zawieść.
Chyba lepiej zrobić postać bazującą na 2xBRD + MRD i wiedzieć , że pierdolnięcie będzie.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version