Other > Polskie Pustkowia
Pytania i odpowiedzi
Aquare:
Decyzja, które skille zwiększać zależy od tego w jaki sposób chcesz rozwijać postać. Niemniej jednak, można przyjąć, że Outdoorsman i jakakolwiek umiejętność bojowa są pomocne na początku. Gambling jest jedynym skillem, którego nie ma po co się zwiększać.
Perki i skille są odzwierciedleniem rozwoju postaci, ale maksymalny poziom wynosi 24, 8 perk'ów do wyboru (zakładając, że trait Skilled nie został wybrany), część perk'ów została zmieniona/usunięta/dodana w stosunku do Fallout 2.
Sklepy. Część kupców wymaga 3 punktów charyzmy, aby móc handlować.
Prawdopodobnie nie każdy na pustkowiach ma ochotę się z Tobą wymieniać przedmiotami. :)
Napromieniowanie może Cię zabić, ale zanim nastąpi zgon, powinieneś być w stanie dostrzec obniżenie statystyk S.P.E.C.I.A.L. Bycie napromieniowanym w niewielkim stopniu nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Sposobem na pozbycie się ów stanu jest wizyta u doktora, bądź zażycie Rad Away'a.
Warto zainteresować się namiotem lub domkiem.
delgado88a:
Dzieki za szybka odpowiedz,
'Sposobem na pozbycie się ów stanu jest wizyta u doktora, bądź zażycie Rad Away'a.
Warto zainteresować się namiotem lub domkiem.'
Ile kosztuje usunięcie napromieniowania? musze to zrobic jak najszybciej bo nie da sie tak grac!
Zaznaczam ze chodze kompletnie spłukany, nie ma depozytu caly czas ryzykuje i padam i chodze goły i wesoły, poziom jest cholernie wysoki :)
Aquare:
Nie jestem pewien, aczkolwiek cena kuracji jest uzależniona od poziomu postaci. Na pierwszych poziomach nie powinno to być więcej niż kilkaset kapsli. Jeżeli nie masz obniżonych (jeszcze) punktów S.P.E.C.I.A.L, to po prostu się nie opłaca. Jeżeli masz, to kapsle można łatwo zdobyć, wykonując pracę przy rozładunku karawany - Hub, San Francisco, Scavengers, stacja kolejowa NCR. Ewentualnie, rozejrzyj się za owocami, porozmawiaj z NPC'ami.
delgado88a:
Caly dowcip polega na tym ze mam obniżone staty, siła =1 próbowałem nosić kraty ale nie mogłem się ruszać
Aquare:
Trzeba było uważać. :) Jak nie znalazłeś lepszego sposobu to szpadel w dłoń i do roboty.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version