fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • January 12, 2026, 05:34:23 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10

Author Topic: FOnline Requiem  (Read 35964 times)

Re: FOnline Requiem
« Reply #15 on: December 16, 2010, 08:59:35 pm »

Niekoniecznie z New Vegas chociaż ciekawe byłoby zagrać w FOnline New Vegas ;) Nowe lokacje, miasta, inne bronie, nowe przygody etc.

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #16 on: December 16, 2010, 09:03:41 pm »

marcek bylesz w bazie sierra albo w redding bo ja tak i to sa lokacje innej jakosci .. nawe lepsze niz w 2238 oj mielic to na 2238 wszystkie lokacje z f2 sa nie zmienione ... a lokacje z f1 w nieznacznym stopni a tam nawet lokacja z tla jest zmieniona ... wpier zagraj mistrzu a potem gadaj ...

DocAN.

• Testing FO: Reloaded
« Reply #17 on: December 16, 2010, 09:43:14 pm »

Odpowiednik namiotu z 2238:

Do lokacji można przyprowadzić znajomych, będą oni widzieli lokację.

Aby zrobić własną jaskinię potrzebne będą:

Wszystko można znaleźć w sklepach lub na karawanach.

Jak chcemy kogoś wywalić z jaskini wystarczy go w niej ubić :D
« Last Edit: December 16, 2010, 09:48:02 pm by DocAN. »
FOnline: Reloaded - Post apocalyptic mmorpg
« Reply #18 on: December 16, 2010, 10:08:56 pm »

DocAN., działają Ci poprawnie cooldowny z FOCD na tym serwerze?
Której wersji używasz?

DocAN.

« Reply #19 on: December 16, 2010, 10:19:46 pm »

tak poprawnie, wersja 1.15d

GuitarGuy

• LAW
« Reply #20 on: December 16, 2010, 11:15:37 pm »

Teraz tylko by wystarczyło wyczaić gdzie można zapłacić byleby w Hellu nie zrespawnować się, no i jak dostać się do tego sprzedawcy z tego normalnego Replication Center, nie tego dla dłużników (zwanego Hell). Bić opłaca się najlepiej skorpiony te wielkie. Za strzał z bazooki w całą grupę jest ~2000 xp.
Jak ty zdobyłeś skóry gekona i brahmina ?
There they come to snuff the rooster, yeahh

DocAN.

« Reply #21 on: December 17, 2010, 12:56:45 am »

W Hellu są terminale, tam wpłacasz kasę.
Skóry zdobyłem na karawanach.

GuitarGuy

• LAW
« Reply #22 on: December 17, 2010, 01:24:58 am »

Dzięki, już kończę zbierać ten stuff, tylko mi skór brakuje :>
Co do info można jeszcze dodać że do handlowania itp. wystarczy 1 punkt charyzmy, ale już wtedy nie weźmiesz kogoś ze sobą.
Co do enco z SMG, Hunting Rifle i 10mm Pistol leżącym na takim to zajebista sprawa - wystarczy że masz szczęście i na parę z kolei wpadniesz, to już możesz kupić miniguna i metal armor :)

EDIT:
Dzisiaj wpadłem do Klamath, zobaczyłem żółwie ubrania to z automatu schowałem się za zasłoną, ale ku wielkiemu zdziwieniu rusek poszedł po CA dla mnie (sic!). A już się domyślałem rychłej śmierci. Bardzo mały odsetek PK tutaj jest, co mnie bardzo cieszy :)

« Last Edit: December 17, 2010, 02:32:00 am by GuitarGuy »
There they come to snuff the rooster, yeahh

Saumax

• The one who challenges the sun
    • NRA Forum
« Reply #23 on: December 17, 2010, 08:10:11 am »

zgadzam się z Marckiem i Schwartzem, nic nowego tam nie widzę toż to to samo tyle że kilka dodatkowych feature się pojawiło, co do craftingu odpowiem na słowa "inny znaczy gorszy?" tak w tym przypadku ewidentnie crafting jest straszliwie dupny i nielogiczny

+ jest inny od TLA , OBT2 i 2238
+ nowe perki
+ nowe bronie
+ bardziej zbalansowane
+ przebudowane lokacje
+ Dev team jest aktywny
+ system wspiera zorganizowane grupy
+ da sie dogadac z rosjanami
+ mozesz spokojnie grac kim chcesz tam nie ma problemu z zalatwieniem troche stuffu
+ jest jakiekolwiek RP
+ wiekszosc organizaji nie wspiera PK i innych zlych uczynkow
+ jest wmiare spokojnie w miastach
+ sa tez dobre akcje PvP ( jest ez wiecej mozliwosci w tym zakresie )
+ sa jaskinie (odpowiedniki namiotow ale bardziej pro i ciekawsze )
+ jaskine z enco sa bardziej zywsze

hmmm ja tu widzę na siłę wymyślone plusy, jeżeli chcesz mogę również na siłę wymyślić dwa razy tyle minusów
« Last Edit: December 17, 2010, 08:22:11 am by Saumax »
Mr. T używa kastetów ponieważ siła uderzenia przeciwnika gołą pięścią jest zbyt duża.

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #24 on: December 17, 2010, 08:29:04 am »

Dajesz ,  wymysl ich wjecej niz ja plusow :D

Saumax

• The one who challenges the sun
    • NRA Forum
« Reply #25 on: December 17, 2010, 09:35:47 am »

- jest taki sam jak TLA i OBT2
- Balans? jaki balans?
- te same lokacje
- system nie wspiera pojedynczych graczy
- nie da się dogadać często z rosjanami
- RP? jeżeli RP nazywasz ruseknick1, ruseknick2, ruseknick4, ruseknick5 itp to faktycznie jest to rp...
- PK... ciekawe ponieważ kogo bym nie spotkał próbował mnie ubić
- Spokojnie? ja tu kombinuję za czym się schować aby nie dorwać bursta
- dobre akcje pvp? bo są worki? ciężko to nazwać pvp jeżeli nawet nie można biegać
- debilne receptury w craftingu
- od kiedy do craftu plecaka potrzebujemy siekiery czy części stalowych?
- jaskinie z enco żywsze... no faktycznie, kilka krzemieni leży i tony gekonów
- ciężko zacząć
- brak segregacji podczas handlu tak jak to jest na 2238
- hell
- cyrylica
- brak jakiejkolwiek angielszczyzny wszystko dosłownie wszystko w cyrylicy, miałem chociaż nadzieje że itemy będą w normalnym języku a tu dupa

Proszę, masz więcej minusów
Mr. T używa kastetów ponieważ siła uderzenia przeciwnika gołą pięścią jest zbyt duża.

Kombajn

• CiÅ›nij pompki, paziu.
« Reply #26 on: December 17, 2010, 10:19:05 am »

Ja wczoraj zacząłem przygodę z requiem. Podejrzewam, że w sobotę pogram dłużej to zdam relację.

Saumax, na pewno zacząć nie jest trudno. Jest np. powtarzalny quest, gdzie za podróż den>reno>den i rozmowę z 2 npc dostajesz 1000 expa i 500 kapsli. A robi się go w 5-7 minut. Kilka razy taki quest zrobić aby dobić do tego 4 poziomu, wpakować trochę w skill bojowy i można smigać. A broń podobno ławo znaleźć na enco, ew. ktoś Ci może podarować.

Ja na pewno nie zrażę się twoją wypowiedzią, ale rozumiem, że dla Ciebie to nic nowego/fajnego. Ale mnie obecnie 2238 nudzi na śmierć. Jedyną frajdę obecnie czerpię z walk na Hinkleyu.

A tu całkiem zmieniony świat i co z tego, że pa ruski. To jest język prosty jak konstrukcja cepa i da się przyzwyczaić, ba! nawet się poduczyć.
Currently retired.
« Reply #27 on: December 17, 2010, 11:31:16 am »

Święta racja Saumax, nie wiem dlaczego tak podniecacie się tym serwerem, przecież to już wszystko kurka wodna było, jest i będzie. To, że jest tam kilka innych rozwiązań nie świadczy o zajebistości owego serwera. Z chęcią pograłbym na zupełnie "nowym" serwerze, który jest "inny", który może mi zaoferować nowe przygody. FOnline nie musi ciągle być osadzony w świecie jedynki i dwójki, dlaczego by nie stworzyć nowego świata?

Do 2238 nic nie mam, wszak jest to dobry serwer, który dał mi wiele radości. Grając w TLA czułem się w świecie po wydarzeniach z 2238, który był taki sobie, a grając w Requiem nie odczułem niczego. Kopia TLA z paroma nowymi elementami i sporą liczbą dual logerów ;)

Serwery, które powstają po 3-4 miesiącach opublikowania sdk nie wnoszą nic nowego, trzeba poczekać więcej czasu na "nowe" FOnlines ;)

Kombajn

• CiÅ›nij pompki, paziu.
« Reply #28 on: December 17, 2010, 11:39:45 am »

marcek, najgorsi są ludzie, którzy potrafią krytykować i nic nie wnoszą do dyskusji. Zawsze sam możesz zrobić coś nowego.

Mówię to dlatego, bo już się Ciebie ktoś zapytał ile w to grałeś, co Ci się udało zrobić. Dziwne, że Ci co grali w tla/obt2 a teraz grają na reqiuem dostrzegają sporo plusów i różnic.

JeÅ›li możesz to chÄ™tnie bym usÅ‚yszaÅ‚, coÅ› bardziej konstruktywnego. A nie coÅ› typu sÅ‚abe to bo po rusku, bo podobne. Nie wiem czy wiesz ale zrobienie czegoÅ› "INNEGO,NOWEGO" to dla kilkuosobowej ekipy skrypciarzy to kilka miesiÄ™cy żmudnej pracy po godzinach spÄ™dzonych w szkole czy robocie.

Jeżeli niestety grałeś w to 30 minut czy godzine i wiesz już wszystko, to bardzo bym prosił, żebyś już nie pisał 3 raz tego samego.
Currently retired.
« Reply #29 on: December 17, 2010, 12:06:35 pm »

Dlatego nie zakłada się serwera po 2 miesiącach, tylko planuje się i opracowuje świat i inne jego aspekty. Na Requiem grałem tydzień i to powinno wystarczyć do krytykowania. Gdybym tworzył własnego FOnline to na pewno nie uruchamiałbym go po 2-3 miesiącach. Dla mnie to jest kolejny klon i tyle, sprawdze w najbliższym czasie reszte serwerów i założe się, że świat nie będzie w ogóle zmieniony.

Tyle z mojej strony, grajcie sobie nadal w waszego NOWEGO FO. Pozdrawiam ;)

Ciekawa jaka będzie reakcja jak na 2238 zrobią wipe :) hihihi...
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10

Page created in 0.048 seconds with 176 queries.