Other > Zaginione holotaśmy
Serwery RPG (Role Play Game)
Red Dot:
Zapewne robi to Janusz2238 - co widać na jego filmikach i Kilgore co było widać na ircu. Na blogu nie zauważyłem informacji kto pracuje nad tym projektem ale widząc że jest przygotowana wersja PL to będzie to rodzimy skład. Pożyjemy zobaczymy, trzymam kciuki.
Janusz2238:
--- Quote from: SmartCheetah on December 25, 2010, 03:18:50 pm ---No z takim "player base" to będzie RP że ja pierdolę. Kto to w ogóle robi i czy ma jak udowodnić ludziom że posiada o tym jakiekolwiek pojęcie? Bo na papierze wiele rzeczy ładnie wygląda, ale zbyt często widziałem takie rzeczy TYLKO na papierze ;>
--- End quote ---
Mało osób ma pojęcie o RPG, czy ty się do nich zaliczasz? Pokaż co Ty potrafisz http://fodev.net/forum/index.php?topic=11733.0 :)
SmartCheetah:
Coś mi tu chyba nie pasuje. Czym dla was jest "server RPG", bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem i czy nie pomyliłem czasem tematów :P Chodzi o RP? Odgrywanie postaci? Czy może o coś innego? :-x
AKTYWNE odgrywanie, tj. brak używania emotikon w komunikacji z innymi, wczuwanie się w jakiegoś bohatera, konkretny brak metagamingu, jakiś tam wpływ na świat i przykładowe opisywanie czynności postaci w tzw. "emotach" eg. *Śmieje się.*/*Spojrzał na xxx unosząc brwi.* etc.
czy "zwyczajny" server z jakimiś tam swoimi zasadami na którym jest po prostu dużo questów i gameplay'owo bardziej przypomina komputerowego RPG'a niż grę FFA w której używa się 5-6standardowych buildów żeby faktycznie liczyć się w PvP? No ale ze swobodą pisania i brakiem wymogu wczuwania się w swoją postać.
czy jeszcze coś innego? ;] Jeśli tak to napiszcie, bo nie wiem czy kieruje swoje myślenie w dobrą stronę.
mambuk:
jestem zainteresowany tym projektem :)
Janusz2238:
--- Quote ---Coś mi tu chyba nie pasuje. Czym dla was jest "server RPG", bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem i czy nie pomyliłem czasem tematów Chodzi o RP? Odgrywanie postaci? Czy może o coś innego? :-x
--- End quote ---
Tak jak jest napisane w temacie "Serwery RPG (Role Play Game)". Tak - chodzi o odgrywanie.
Jednak swoboda pisania jest. Zdradzę, że posiadamy zaimplementowany tryb wiadomości "out of game", piszesz "/o <tekst>" i wtedy, piszesz to jako Ty, a niejako bohater, którego symulujesz. Ogólnie, nie ma co nad tym się rozwodzić, będą beta testy, to wyjdzie w praniu co z tego wyjdzie.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version